17/10/2019 02:29:17

«Φωτιές» άναψαν στη Βουλή οι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής - Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη συμφωνία

«Φωτιές» άναψαν στη Βουλή οι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής - Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη συμφωνία - Media

 

Λίγο πριν τις 20:00 (από 16:15 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο) ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου, το οποίο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του, από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.

Δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή (μία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και μία που αφορά το συνταξιοδοτικό) έχουν προκαλέσει ένταση στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη συμφωνία με τους εταίρους, στη συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών. Τελικά, οι δύο τροπολογίες αναμένεται να συζητηθούν στην Ολομέλεια.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε - νωρίτερα - το βουνό, όπως το χαρακτήρισε, τροπολογιών που κατατέθηκαν τελευταία στιγμή και ζήτησε να δοθούν εξηγήσεις, αλλά και να αποσυρθούν. Η πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε απαράδεκτο να έρχονται τέτοιας σημασίας τροπολογίες, που αφορούν τις συντάξεις και θέματα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, τελευταία ώρα.

Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι κατατέθηκαν τώρα διότι δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν νωρίτερα και εισηγήθηκε να γίνουν αποδεκτές για να συζητηθούν στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομίας διευρύνονται σημαντικά οι δυνατότητες που προσφέρει στους δανειολήπτες ο γνωστός ως νόμος Κατσέλη, για την δικαστική διευθέτηση δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Επίσης, προβλέπεται ότι στο πεδίο εφαρμογής του νόμου εμπίπτουν πλέον το σύνολο των οφειλών φυσικών προσώπων που βρίσκονται αποδεδειγμένα σε μόνιμη και γενική αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες, προς την εφορία, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα ασφαλιστικά ταμεία.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.