search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:58
MENU CLOSE

Οι ΑΝΕΛ ζητούν από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να παραιτηθεί από την προεδρία της Βουλής

13.08.2015 17:22
Οι ΑΝΕΛ ζητούν από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να παραιτηθεί από την προεδρία της Βουλής - Media

«Επιεικώς απαράδεκτα» χαρακτήρισε τα διαμειφθέντα στην διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

 

«Επιεικώς απαράδεκτα» χαρακτήρισε τα διαμειφθέντα στην διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό Real FM, η κ. Χρυσοβελώνη δήλωσε «αδυναμία» να κατανοήσει το σκεπτικό της προέδρου της Βουλής, «από τη στιγμή κατά την οποία πήρε την εντολή από τον πρωθυπουργό, ο οποίος από ό,τι έμαθα την έψαχνε όλη την Τρίτη – αν είναι δυνατόν! – να συγκληθεί η διάσκεψη των προέδρων, έτσι ώστε το νομοσχέδιο να περάσει και στις Επιτροπές και στην Ολομέλεια».

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, διατύπωσε τις αμφιβολίες της για την επίκληση της τήρησης του Κανονισμού της Βουλής εκ μέρους της κ. Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας ότι «σε κάποια πράγματα νομίζω ότι γίνονται πλέον συστηματικές καθυστερήσεις».

Παρά ταύτα, κατά την κ. Χρυσοβελώνη, μια πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν θα συνιστούσε λύση: «Θα έπρεπε η ίδια να διευκολύνει τα πράγματα – και αν θέλετε, να υποβάλει την παραίτησή της» ανέφερε, η κ Χρυσοβελώνη, προσθέτοντας σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, ότι οι διαφωνίες της προέδρου της Βουλής είναι θέμα του πρωθυπουργού.

Ερωτηθείσα αν οι ΑΝΕΛ προσέρχονται με κομματική πειθαρχία στην σημερινή διαδικασία στην Βουλή, είπε ότι στο κόμμα της «δεν υπάρχει η έννοια της κομματικής πειθαρχίας, όπως για παράδειγμα ακούσαμε ότι στη Νέα Δημοκρατία όποιος δηλαδή δεν ψηφίσει διαγράφεται. Είναι ένας συμβιβασμός αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή, γιατί βεβαίως η κυβέρνηση, όπως και οι βουλευτές, κανείς μας δεν είχε την εντολή να ψηφίσει διαφορετικά και να οδηγήσει τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες».

«Είναι προς τιμήν των βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ότι στήριξαν αυτή την προσπάθεια του πρωθυπουργού, του οικονομικού επιτελείου και γενικότερα της κυβέρνησης – διότι σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί εάν στις δύο προηγούμενες ψηφοφορίες είχαμε διαρροές από τους ΑΝΕΛ» είπε η κ. Χρυσοβελώνη, καταλήγοντας με την εκτίμηση, ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν θα υπάρξουν διαρροές στην ψηφοφορία από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:58