search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:00
MENU CLOSE

Iskra: Η κυβέρνηση συνυπέγραψε αποικιακή κηδεμονία

17.08.2015 04:40
Ραντεβού στην εφορία με… βιντεοκλήση - Media
Η κυβέρνηση έδωσε εξετάσεις «καλού μαθητή» και έλαβε «άριστα» από την ευρωπαϊκή αντίδραση και 23 δισ. «προκαταβολή» για τις «τσέπες» πιστωτών και τραπεζιτών, τονίζει ο ιστότοπος Iskra, που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

 

Η κυβέρνηση έδωσε εξετάσεις «καλού μαθητή» και έλαβε «άριστα» από την ευρωπαϊκή αντίδραση και 23 δισ. «προκαταβολή» για τις «τσέπες» πιστωτών και τραπεζιτών, τονίζει ο ιστότοπος Iskra, που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

Η ιστοσελίδα κάνει λόγο για εντυπωσιακή δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχολιάζοντας πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «αλλάζει ριζικά τη μέχρι τώρα ρητορική του σε σχέση με την Ελλάδα, εκφράζοντας την εκτίμηση του στην πλήρη μεταστροφή της Αθήνας και στο γεγονός ότι η κυβέρνηση συνυπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο και την αποικιακή κηδεμονία της χώρας για τα προσεχή τρία χρόνια».

Όπως τονίζει ο συντάκτης, «ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο (15/8) στην Deutsche Welle, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα του Eurogroup, το οποίο ενέκρινε την πολιτική συμφωνία με την Ελλάδα, μετά από τροποποιήσεις που την κατέστησαν χειρότερη για τη χώρα μας, εξέφρασε για πρώτη φορά την εκτίμηση του για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και την πρόθεση του να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα». 

Η ιστοσελίδα χαρακτηρίζει «εντυπωσιακό» το ότι ο κ. Σόϊμπλε, στην ίδια συνέντευξη επεσήμανε πως ο Αλέξης Τσίπρας «προφανώς συνειδητοποίησε ότι αν θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ θα πρέπει να καταβάλει αυτές τις προσπάθειες».

«Οι θετικές, σχεδόν ενθουσιώδεις, αυτές τοποθετήσεις του Β. Σόϊμπλε απέναντι στην κυβέρνηση για την υιοθέτηση του τρίτου μνημονίου, καταρρίπτουν πλήρως τη σκόπιμη κυβερνητική κινδυνολογία, η οποία όλες τις προηγούμενες μέρες επιχειρούσε να εμφανίσει τον κ. Σόϊμπλε έτοιμο να υπονομεύσει στο Eurogroup τη συμφωνία για τρίτο μνημόνιο και περίπου σύμμαχο της “Αριστερής Πλατφόρμα” σε κοινή υπόγεια “συνομωσία” τους για ένα Grexit» σημειώνεται στο άρθρο, με τον συντάκτη να χαρακτηρίζει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών «ισχυρό στήριγμα» για την κυβέρνηση και της στροφής της 180ο, με την οποία «ανακάλυψε την “γοητεία” των μνημονίων ως “αναγκαίων κακών” για τη διάσωση της χώρας από την “κόλαση της εξόδου από την Ευρωζώνη».

Η ιστοσελίδα εκτιμά ότι ο κ. Σόιμπλε θα είναι ισχυρός σύμμαχος της κυβέρνησης, αλλά και αυστηρός ελεγκτής, στην περαιτέρω πορεία για την πλήρη και κατά γράμμα εφαρμογή του «νεοαποικιακού μνημονιακού εκτρώματος».

Όπως συμπεραίνει ο συντάκτης, «η κυβέρνηση Τσίπρα είναι η τρίτη κατά σειρά, μετά τις κυβερνήσεις Γ. Παπανδρέου και Αντ Σαμαρά, που καταπίνεται από τα μνημόνια, κάτι που θα αλλάξει ριζικά και βαθιά συντηρητικά τον προσανατολισμό της, ενώ θα οδηγήσει σε ριζική αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με κυβερνητική πρωτοβουλία θα επιχειρηθεί να μετασχηματιστεί σε βάθος, ενάντια στην θέληση των μελών και των στελεχών του, σε μια συστημική πολιτική δύναμη που θα απολέσει τον παλιό ριζοσπαστισμό της και θα αρκείται να στηρίζει “κριτικά” ως απαραίτητο συμπλήρωμα το “αναγκαίο κακό” των μνημονιακών κατεδαφίσεων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:58