search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:58
MENU CLOSE

Στα χέρια της αστυνομίας 7 Γεωργιανοί για το θάνατο κατά τη διάρκεια ληστείας στο σπίτι εστιάτορα στην Ύδρα

17.08.2015 08:49
Λέκκας για σεισμό ανοιχτά της Ύδρας: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας» - Media

Μέλη μιας συμμορίας από την Γεωργία αναζητούνται ως δράστες για το θάνατο του εστιάτορα, κατά την διάρκεια ληστείας παρουσία της συζύγου του, στο σπίτι τους στην Ύδρα.

 

Μέλη μιας συμμορίας από την Γεωργία αναζητούνται ως δράστες για το θάνατο του εστιάτορα, κατά την διάρκεια ληστείας παρουσία της συζύγου του, στο σπίτι τους στην Ύδρα.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί ως ύποπτοι πέντε Γεωργιανοί και άλλοι δύο αναζητούνται στα νότια προάστια, ενώ κρατείται και το ζευγάρι επίσης από την Γεωργία που εργάζονταν στην ταβέρνα.

Νεκρός είναι ο Μανώλης Οικονόμου, 67 ετών, ιδιοκτήτης της ταβέρνας “Το Γειτονικό”, στην θέση Ξερή Ελιά της Ύδρας.

Ο επιχειρηματίας μαζί με την σύζυγό του, έφυγαν από την ταβέρνα τα ξημερώματα της Κυριακής και επέστρεψαν στο σπίτι τους, από ανασφάλιστο παράθυρο του οποίου μπήκαν γύρω στις 03:30 οι δράστες.

Σύμφωνα με τις έως τώρα έρευνες  οι δράστες υποχρέωσαν την γυναίκα να πιει υπνωτικό και στη συνέχεια την έδεσαν χειροπόδαρα, της έκλεισαν τα μάτια με ύφασμα και επιτέθηκαν στον σύζυγό της, που κοιμόταν σε διπλανό δωμάτιο.

Τον έδεσαν χειροπόδαρα σε μία καρέκλα και τον βασάνισαν για να τους πει που υπάρχουν κοσμήματα και μετρητά ενώ φέρεται να έψαξαν εξονυχιστικά όλο το σπίτι και στη συνέχεια έφυγαν αφού άρπαξαν κοσμήματα και μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, αφήνοντας αβοήθητα τα θύματά τους.

Λίγες ώρες αργότερα η γυναίκα του κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Ο γιατρός που έφτασε στο σημείο διαπίστωσε τον θάνατο του εστιάτορα ενώ  η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του 67χρονου, εάν είναι παθολογικά ή  προήλθε από ασφυξία και βασανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του εστιάτορα  πιστεύει ότι πρόκειται για Γεωργιανούς από την προφορά των δραστών  και αυτό διότι απασχολούν επί χρόνια στην ταβέρνα υπαλλήλους από χώρες τις πρώην Σοβιετικής Ένωσης και είναι σε θέση να αναγνωρίζει την γλώσσα. 

Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε θαλάσσιο ταξί πέντε Γεωργιανούς και τους συνέλαβαν αλλά δύο άλλοι διέφυγαν με θαλάσσιο ταξί έχοντας πάρει μαζί τους τα κλεμμένα μετρητά και κοσμήματα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχουν καταφύγει στα νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βάρκιζα και από το απόγευμα της Κυριακής γίνονται εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό τους.

Στον τόπο του εγκλήματος έχουν βρεθεί δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών που ήδη αναλύονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας αναμένουν αν θα υπάρξει ταυτοποίησή του υλικού με τους υπόπτους που ήδη κρατούνται και ανακρίνονται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:57