search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:28
MENU CLOSE

Αισιόδοξη η Μπούντεσμπανκ για την ελληνική οικονομία

17.08.2015 12:52
Η Bundesbank «βλέπει» πτωτική ανάπτυξη στη Γερμανία - Media

Αισιόδοξο τόνο για την ελληνική οικονομία έδωσε με το μηνιαίο δελτίο της η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ), υποστηρίζοντας ότι αυτή θα βελτιωθεί σταδιακά

 

Αισιόδοξο τόνο για την ελληνική οικονομία έδωσε με το μηνιαίο δελτίο της η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ), υποστηρίζοντας ότι αυτή θα βελτιωθεί σταδιακά, επωφελούμενη από το πρόγραμμα βοήθειας, τα έσοδα από τον τουρισμό και τις επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία. Η ομαλοποίηση των τραπεζικών συναλλαγών θα βοηθήσει, επίσης, την ελληνική οικονομία, ενώ οι προηγούμενες προσαρμογές στα δημόσια οικονομικά και τους μισθούς αναμένεται να έχουν επίσης αποτέλεσμα.

Η Μπούντεσμπανκ προβλέπει ότι η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας θα παραμείνει ισχυρή στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, λόγω της αύξησης της κατανάλωσης και των εξαγωγών, αλλά σημειώνει ότι το διεθνές περιβάλλον σκεπάζεται από νέφη λόγω του αυξανόμενου κινδύνου μίας μεγάλης επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας. Η αισιόδοξη αυτή προοπτική έρχεται μετά τα στοιχεία για το γερμανικό ΑΕΠ, που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή και έδειξαν ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε στο δεύτερο τρίμηνο με ρυθμό 0,4% έναντι προβλεπόμενου ρυθμού 0,5%.

Η Μπούντεσμπανκ ήταν πιο επιφυλακτική σχετικά με την Κίνα, η οποία υποτίμησε το νόμισμά της την περασμένη εβδομάδα, εγείροντας φόβους ότι οι προοπτικές της οικονομίας της είναι χειρότερες από ό,τι αναμενόταν, με τον ρυθμό ανάπτυξής της να κινείται στο χαμηλότερο επίπεδο 25ετίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15