14/07/2020 07:11:54

Ο Σόιμπλε δηλώνει πως στηρίζει ανεπιφύλακτα το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας

Ο Σόιμπλε δηλώνει πως στηρίζει ανεπιφύλακτα το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας - Media

 

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει καμιά απολύτως επιφύλαξη και θα καλέσει τους συναδέλφους του βουλευτές να ταχθούν υπέρ του νέου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας στην ψηφοφορία της Τετάρτης στη Μπούντεσταγκ, τονίζοντας τη δραματική μεταβολή που σημειώθηκε κατ' αυτόν στην προθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.

«Μπορώ να το υποστηρίξω με απόλυτη βεβαιότητα, εν μέρει διότι δεν έλαβα ο ίδιος ελαφρά αυτή την απόφαση... ότι το σωστό πράγμα είναι να ψηφίσουμε υπέρ» της συμφωνίας της Ελλάδας με τους πιστωτές της, ανέφερε ο Σόιμπλε μιλώντας στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF.

Περιέγραψε τους όρους του δανείου στην Ελλάδα ως «πολύ γενναιόδωρους», πρόσθεσε όμως ότι είναι πεπεισμένος πως θα γίνουν βήματα που θα καθησυχάσουν το ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή του.

«Είμαι πολύ βέβαιος ότι θα φθάσουμε σε μια κοινή εκτίμηση και είμαι επίσης βέβαιος ότι το ΔΝΤ, τον ρόλο του οποίου έχουμε χαρακτηρίσει απόλυτα αναγκαίο, θα συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα».

Ερωτηθείς εάν η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχει πλέον φύγει από το τραπέζι, ο Σόιμπλε απάντησε ότι αυτό επαφίεται στην Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.