search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:43
MENU CLOSE

Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες για την αιματηρή ληστεία στην Ύδρα

18.08.2015 08:37
Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες για την αιματηρή ληστεία στην Ύδρα - Media

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά θα οδηγηθούν το μεσημέρι οι επτά Γεωργιανοί που συνελήφθησαν για την υπόθεση της ληστείας και της ανθρωποκτονίας 67χρονου ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Ύδρα.

 

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά θα οδηγηθούν το μεσημέρι οι επτά Γεωργιανοί που συνελήφθησαν για την υπόθεση της ληστείας και της ανθρωποκτονίας 67χρονου ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Ύδρα.

Οι φερόμενοι ως δράστες, που κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Αθηνών, είχαν εισβάλει τα ξημερώματα της Κυριακής στο σπίτι του 67χρονου, τον έδεσαν και τον φίμωσαν, όπως και την 58χρονη σύζυγό του, απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Η 58χρονη λίγο αργότερα κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία, ενώ ο 67χρονος σύζυγός της βρέθηκε νεκρός. Το ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει ότι ο θάνατος του άτυχου άνδρα οφείλεται σε απόφραξη των αεροφόρων οδών σε συνδυασμό με έμφραγμα, ενώ έφερε και μώλωπες από χτυπήματα.

Μετά από συντονισμένες έρευνες το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να εξιχνιάσει την άγρια ληστεία που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του άτυχου εστιάτορα.

Σύμφωνα με τις αρχές δράστες είναι οι επτά Γεωργιανοί, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες, χωρίς ωστόσο να παραδέχονται το παραμικρό, ενώ αρνούνται κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση και ισχυρίζονται πως βρέθηκαν στο νησί για τουρισμό.

Σε δύο ομάδες των πέντε και των δύο ατόμων αντίστοιχα, οι επτά Γεωργιανοί εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Ύδρας, να αναζητούν θαλάσσια ταξί προκειμένου να μεταβούν στην Αθήνα μεταξύ Βάρκιζας και Βουλιαγμένης.

Στο μεταξύ αναζητείται άλλο ένα ζευγάρι Γεωργιανών, οι οποίοι έφυγαν με θαλάσσιο ταξί, το οποίο τους άφησε στην περιοχή της Βάρκιζας. Όπως είχαν ισχυριστεί είχαν το παιδί τους άρρωστο. Εκτιμάται ότι έχουν στην κατοχή τους τα χρήματα ύψους περίπου 40.000 ευρώ που απέσπασαν από τον 67χρονο εστιάτορα.

Στο μεταξύ δεν προκύπτει εμπλοκή του ζευγαριού των Γεωργιανών που εργαζόντουσαν στην ταβέρνα του 67χρονου.

Πώς έφτασαν στα ίχνη τους οι αστυνομικοί;

Από μία γόπα τσιγάρου που βρέθηκε στην ταβέρνα του θύματος το βράδυ του Σαββάτου οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής διαπίστωσαν ότι οι δράστες το ίδιο βράδυ είχαν δειπνήσει εκεί, ώστε να παρακολουθούν τις κινήσεις του 67χρονου.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα δύο εκ των δραστών στο παράθυρο που παραβίασαν για να εισβάλουν στο εσωτερικό του σπιτιού.

Ενώ πολύ σημαντικά ήταν τα στοιχεία που προέκυψαν από την κατάθεση της γυναίκας του θύματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:42