search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:27
MENU CLOSE

Επίθεση στο σπίτι του Αλεξάντερ Στουμπ

18.08.2015 16:27
Επίθεση στο σπίτι του Αλεξάντερ Στουμπ - Media

Άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια παραθύρων στην οικία του Υπουργού Οικονομικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ.

 

Βάνδαλοι έσπασαν αρκετά τζάμια παραθύρων στην ιδιωτική οικία του υπουργού Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ σήμερα τα ξημερώματα και η κυβέρνηση επανεξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων μέτρων ασφαλείας.

Ο Στουμπ δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης της χώρας ότι ο ίδιος και η οικογένειά του κοιμούνταν στο σπίτι τους στην πόλη Έσπο κοντά στο Ελσίνκι όταν ξύπνησαν από τον ήχο της θραύσης των γυαλιών γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα τοπική ώρα. Οι άγνωστοι δεν αποπειράθηκαν να εισβάλουν στην κατοικία και κανείς δεν τραυματίστηκε.

Τέτοιου είδους περιστατικά είναι σπάνια στην Φινλανδία όπου –όπως και στην πλειονότητα των Σκανδιναβικών χωρών– τα επίπεδα της δημόσιας ασφάλειας είναι τόσο υψηλά που οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι γενικά διαμένουν σε περιοχές όπου δεν εφαρμόζονται πρόσθετα μέτρα προστασίας.

«Όταν το ίδιο σου το σπίτι γίνεται στόχος, όλοι κατανοούν ότι δεν είναι ένα όμορφο συναίσθημα» δήλωσε ο Στουμπ, όπως μετέδωσε η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Helsingin Sanomat.

Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό. Οι αρχές απέφυγαν να προβούν σε αποκαλύψεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε ισχύ.

«Μέχρι στιγμής η Φινλανδία είναι μια πολύ ειρηνική χώρα» επισήμανε ο Γιάρι Ιλιτάλο, ο επικεφαλής ασφαλείας της κυβέρνησης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:26