search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:55
MENU CLOSE

Και πάλι μεγάλες απώλειες για την Μέρκελ στην ψηφοφορία της Μπούντεσταγκ για την Ελλάδα

18.08.2015 20:28
Και πάλι μεγάλες απώλειες για την Μέρκελ στην ψηφοφορία της Μπούντεσταγκ για την Ελλάδα - Media

Μεγάλες αναμένεται να είναι οι απώλειες ψήφων από την πλειοψηφία του γερμανικού κοινοβουλίου καθώς στην δοκιμαστική ψηφοφορία των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών 56 ψήφισαν κατά, 4 δήλωση αποχή, ενώ 20 βουλευτές απουσίαζαν.

 

Στις 56 οι αρνητικές ψήφοι για το νέο ελληνικό πρόγραμμα, σε δοκιμαστική ψηφοφορία στην κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών. Στηρίζουν Σοσιαλιστές και Πράσινοι, καταψηφίζει η Αριστερά

Σε δοκιμαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα απόψε κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών ( CDU/CSU) της Γερμανίας, 56 βουλευτές δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν «όχι» στην αυριανή ψηφοφορία στο γερμανικό Κοινοβούλιο για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος, ενώ τέσσερις δήλωσαν «αποχή».

Από την συνεδρίαση απουσίαζαν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Frankfurter Allgemeine Zeitung, περίπου 20 βουλευτές και η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα. Τον λόγο πήραν η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Κλάους-Πέτερ Βιλς, ο οποίος ασκεί από την αρχή της κρίσης κριτική στην πολιτική ευρω-διάσωσης.

Επισημαίνεται ότι τον Ιούλιο, κατά την αντίστοιχη δοκιμαστική ψηφοφορία πριν από την συνεδρίαση της Bundestag για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, «όχι» είχαν ψηφίσει 47 βουλευτές και «αποχή» τρεις. Την επόμενη μέρα, στην Βουλή, υπέρ του «όχι» τάχθηκαν τελικά 60 βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης, ενώ πέντε απείχαν. Η Κ.Ο. της CDU/CSU κατέχει 311 από τις 631 έδρες του γερμανικού Κοινοβουλίου.

Από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής τους ομάδας Τόμας Όπερμαν, δήλωσε ότι αναμένει ευρεία στήριξη του προγράμματος από τους βουλευτές του και επισήμανε ότι αυτό το πρόγραμμα είναι καλύτερο από τα δύο προηγούμενα, καθώς περιλαμβάνει κίνητρα για κοινωνική δικαιοσύνη.

Το πρόγραμμα βοήθειας απορρίπτει το κόμμα «Η Αριστερά» (Die Linke), με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Γκρέγκορ Γκίζι, να δηλώνει ότι αν και το πακέτο περιλαμβάνει θετικά στοιχεία, «η καταστροφή είναι ότι ενισχύει την εξάρτηση από την τρόικα», αλλά και το γεγονός ότι θέτει ως προϋπόθεση για την βοήθεια, τις περικοπές συντάξεων και την αύξηση του ΦΠΑ.

Συνολικά θετικά, παρά την κριτική για επιμέρους ζητήματα, αξιολογούν το πρόγραμμα οι Πράσινοι. «Η εναλλακτική σε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας θα ήταν ένα Grexit», δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής τους ομάδας, ‘Αντον Χοφράιτερ και πρόσθεσε ότι το πακέτο δεν περιλαμβάνει αρκετές αναπτυξιακές ευκαιρίες – ενώ το ΔΝΤ και όλος ο κόσμος γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει μακροπρόθεσμα το βάρος του χρέους.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:55