search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:19
MENU CLOSE

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Μυθεύματα τα δημοσιεύματα περί αποφυλάκισης των δύο Γεωργιανών

19.08.2015 14:45
«Αλλάζει» το όνομα του Υπουργείου Δικαιοσύνης - Media

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, χαρακτηρίζει μυθεύματα τα δημοσιεύματα που χρεώνουν στον πρόσφατο «νόμο Παρασκευόπουλου» την αποφυλάκιση των δύο Γεωργιανών για το έγκλημα στην Ύδρα.

 

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, χαρακτηρίζουν μυθεύματα τα δημοσιεύματα που χρεώνουν στον πρόσφατο νόμο Παρασκευόπουλου την αποφυλάκιση των δύο Γεωργιανών που κατηγορούνται για τον φόνο του εστιάτορα στην Ύδρα, τονίζοντας ότι «το πρόσφατο νομοθέτημα για τις ποινές προέβλεψε διαβαθμισμένη σύντμηση χρόνου απόλυσης υπό όρων κρατουμένων εφόσον έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή πιστοποιημένη αναπηρία, πράγμα που δεν συνέτρεχε στην περίπτωση της Ύδρας»

Κύκλοι του υπουργείο τονίζουν ότι σε ό,τι έχει να κάνει με τον 34χρονο κατηγορούμενο, είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους και εκκρεμούσε η απέλαση του από την Ελλάδα. Ο δεύτερος εκ των κατηγορουμένων, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, είχε εκτίσει το σύνολο της ποινής του και βάσει νόμου έπρεπε να αποφυλακιστεί.

Από την άλλη κύκλοι του αρχηγείου της αστυνομίας υποστηρίζουν ότι για τον πρώτο κρατούμενο από την στιγμή που του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από τον εισαγγελέα των φυλακών, δεν μπορούσε να απελαθεί.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης με γραπτή του δήλωση ζητά την παραίτηση του υπουργού για το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Η απάντηση του υπουργού στον Κ. Μητσοτάκη:

Απαντώντας στην δήλωση του Κ. Μητσοτάκη, ο υπουργός τόνισε: «Όσοι όπως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτουν ζητήματα πολιτικής ευθύνης, απαιτείται να το πράττουν οι ίδιοι με υπευθυνότητα, διαφορετικά υπηρετούν τον λαϊκισμό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15