search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:42
MENU CLOSE

Αλαβάνος καλεί Λαφαζάνη: Κοινή μετωπική λαϊκή προσπάθεια-Πρόωρη η συζήτηση για κόμμα

19.08.2015 15:38
Αλαβάνος καλεί Λαφαζάνη: Κοινή μετωπική λαϊκή προσπάθεια-Πρόωρη η συζήτηση για κόμμα - Media

Άνοιγμα στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Αριστερή Πλατφόρμα έκανε με δηλώσεις του ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και επικεφαλής του Σχεδίου Β’, Αλέκος Αλαβάνος.

 

Ο Αλέκος Αλαβάνος, σε συνέντευξή του ξεκαθάρισε ότι το Σχέδιο Β’ είναι ανοιχτό για συζήτηση με την Αριστερή Πλατφόρμα, τόνισε όμως παράλληλα ότι μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.

Θα πρέπει βέβαια κάπου εδώ να σημειωθεί, ότι σε δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που συνυπέγραφαν κι άλλα στελέχη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, δύο τουλάχιστον έχουν αναφορά στο Σχέδιο Β’.  

«Υπάρχει μια εκτίμηση από την πλευρά μας για την εντιμότητα την ακεραιότητα, τη συνέπεια απέναντι στην εντολή του ελληνικού λαού που έδειξε η Αριστερή Πλατφόρμα και άλλοι βουλευτές, σε σχέση με την πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ούτε την στοιχειώδη αξιοπρέπεια τη δικιά τους και του κόμματος στήριξαν και ενώ είχαν βγει με άλλο πρόγραμμα εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα χειρότερο από του Παπανδρέου ή του Σαμαρά» τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος.

Μιλώντας στον Real FM, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, σημείωσε: «Η δική μας αντίληψη είναι ότι καλό είναι να συναντηθούν δυνάμεις οργανωμένες σε μια συνεργασία, σε μια κοινή μετωπική λαϊκή προσπάθεια. Ίσως το να μιλάει κανείς για κόμμα είναι πρόωρο αλλά θα ακούσουμε και άλλες απόψεις , θα συζητήσουμε και θα δούμε τι είναι το πιο θετικό».

Τέλος για τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον ρόλο του στην διαπραγμάτευση, σημείωσε: «Είναι ένας μορφωμένος άνθρωπος, έξυπνος αλλά ψυχολογικά είναι έτσι που τη μια σου λέει το ένα την άλλη σου λέει το άλλο» και συμπλήρωσε «Η διαπραγμάτευση ήταν καταστροφική συνολικά και επί Βαρουφάκη και την εβδομάδα την κρίσιμη που καταλήξαμε στο τρίτο μνημόνιο χωρίς τον κ. Βαρουφάκη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:39