search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:06
MENU CLOSE

Εγκρίθηκε το δάνειο από τον ESM-Η ανακοίνωση του Μηχανισμού (Photo)

19.08.2015 17:51
Οι δημόσιες συμβάσεις θα ανατίθενται σε αναδόχους με μια απλή... υπεύθυνη δήλωση - Media

Εγκρίθηκε μετά την τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, το δάνειο προς την Ελλάδα.

 

Εγκρίθηκε μετά την τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, το δάνειο προς την Ελλάδα.

Ο ESM έδωσε έτσι την έγκρισή του, αφού η διαδικασία της ψήφισης στα εθνικά Κοινοβούλια, ολοκληρώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες, όσα Κοινοβούλια της Ευρωζώνης χρειάστηκε να ψηφίσουν για τη συμμετοχή των χωρών τους στο ελληνικό πρόγραμμα έδωσαν το «ναι».

Μετά τα Κοινοβούλια Ισπανίας, Εσθονίας και Λιθουανίας, το ελληνικό πρόγραμμα πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ολλανδία.

Η ανακοίνωση του Μηχανισμού

Με ανακοίνωση του η οποία δημοσιοποιείται στον ιστότοπό του, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) γνωστοποίησε την έγκριση από το Συμβούλιο των Διοικητών της συμφωνίας για τη χρηματοδοτική βοήθεια στην Ελλάδα (Financial Assistance Facility Agreement, FFA).

Η συμφωνία αυτή αποτελεί, όπως σημειώνεται, τη δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα, ύψους έως 86 δισεκ. ευρώ, την οποία θα υπογράψουν ο γενικός διευθυντής του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι πόροι του ΕΜΣ θα χρησιμοποιηθούν «για δαπάνες του προϋπολογισμού, την εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών και τη δημιουργία ταμειακού αποθεματικού, την εξυπηρέτηση του χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Το ακριβές ποσό της χρηματοδοτικής βοήθειας από τον ΕΜΣ θα εξαρτηθεί από την απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) αναφορικά με την έκταση της συμμετοχής του στη χρηματοδότηση του προγράμματος», σημειώνει ο ΕΜΣ και προσθέτει: «Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης θα εξαρτηθεί επίσης από την επιτυχία της Ελλάδας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, που είναι σχεδιασμένες να διασφαλίσουν την επιστροφή της Ελλάδας στη χρηματοδότησή της από τις αγορές με λογικό κόστος, πριν τη λήξη του προγράμματος. Τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις μπορεί να μειώσουν επιπρόσθετα το συνολικό ποσό της οικονομικής βοήθειας που θα χρειασθεί».

Το Συμβούλιο των Διοικητών του ΕΜΣ, που αποτελείται από τους 19 υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, υιοθέτησε επίσης το Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) με την Ελλάδα που εξειδικεύει τα μέτρα πολιτικές που συμφώνησε να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα βασικά προβλήματα της οικονομίας.

Το τιτίβισμα του Ντομπρόφσκις

Την υπογραφή εκ μέρους της Κομισιόν του δανείου, ανακοίνωσε μέσω twitter o Βάλντις Ντομπρόφσκις.

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:06