search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:26
MENU CLOSE

Αστυνομικές περιπέτειες υπό σκιά

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1878
20-08-2015
24.08.2015 03:00
untitled.jpg

Στην αναζήτηση των δολοφόνων, στην προσπάθεια εξιχνίασης των μυστηρίων στα αστυνομικά αναγνώσματα ξεδιπλώνεται και αναδεικνύεται ο κόσμος τόσο πραγματικός – σχεδόν αποτρόπαιος. 

 

Στην αναζήτηση των δολοφόνων, στην προσπάθεια εξιχνίασης των μυστηρίων στα αστυνομικά αναγνώσματα ξεδιπλώνεται και αναδεικνύεται ο κόσμος τόσο πραγματικός – σχεδόν αποτρόπαιος. 

James Patterson – Liza Marklund, Η τελευταία ευχή, εκδόσεις Μεταίχμιο 
 
Η Κίμι, η κόρη ενός Νεοϋορκέζου αστυνομικού, δολοφονήθηκε μαζί με τον φίλο της την περίοδο των διακοπών τους στη Ρώμη. Από τότε, μια σειρά από δολοφονίες ζευγαριών σημειώνονται στο Παρίσι, την Κοπεγχάγη, τη Φρανκφούρτη, τη Στοκχόλμη. Το μόνο που συνδέει αυτούς τους φόνους είναι μια καρτ ποστάλ που αποστέλλεται σε κάποια τοπική εφημερίδα λίγες μέρες πριν βρεθούν νεκρά τα επόμενα θύματα. Ο αστυνομικός ερευνητής Κάνον θα ενώσει τις δυνάμεις του με την Ντέσι Λάρσον, τη Σουηδή ρεπόρτερ που έλαβε την τελευταία καρτ ποστάλ, και μαζί θα επιδοθούν στο κυνήγι των δολοφόνων.
 
Kristina Ohlsson, Η εξαφάνιση, εκδόσεις Μεταίχμιο
 
Δύο χρόνια μετά την εξαφάνιση της Ρεμπέκα Τρόλε, το διαμελισμένο πτώμα της ανακαλύπτεται τυχαία σε ένα δάσος. Σύντομα, στην ίδια περιοχή βρίσκονται δύο ακόμα πτώματα για να περιπλέξουν την υπόθεση. Η ερευνήτρια Φριεντρίκα Μπέργιμαν και η ομάδα της αναλαμβάνουν να λύσουν το μυστήριο. 
 
Μαρλένα Πολιτοπούλου, Η Πηνελόπη των τρένων, εκδόσεις Μεταίχμιο
 
1965: Ο Στέλιος Καζαντζίδης φτάνει στον σταθμό του Μονάχου για να δώσει μια σειρά από συναυλίες σε όλη τη Γερμανία. Σε μια γωνιά του ίδιου σταθμού ο Στρατής Κοκκινίδης, ένας Έλληνας μετανάστης, βρίσκεται νεκρός. Ο φόνος του δεν θα εξιχνιαστεί ποτέ. Πενήντα χρόνια αργότερα, ο ερευνητής και σκιτσογράφος Παύλος Γ., ως οφειλή στον αστυνόμο πατέρα του, θα ασχοληθεί με την υπόθεση. Τα ίχνη θα τον οδηγήσουν στη Νάουσα, τόπο καταγωγής του Κοκκινίδη, και πίσω στα χρόνια της Κατοχής, για να ανακαλύψει ερωτικά μυστικά, δωσίλογους, λίρες, προδοσίες και επαναστάτες.
 
Κλασικές Ιστορίες Φαντασμάτων, εκδόσεις Αίολος 
 
Ιστορίες φαντασμάτων από τη βικτωριανή εποχή, μια περίοδο κατά την οποία οι αρχέγονες δοξασίες αντιμάχονταν τον ορθολογισμό και την επιστήμη, και ο θάνατος ασκούσε μια παράξενη, νοσηρή έλξη πάνω στους θνητούς. Τα διηγήματα του παρόντος τόμου επιλέχθηκαν ως αντιπροσωπευτικά της βικτωριανής περιόδου, ώστε να προκαλέσουν στον αναγνώστη όχι μόνο την απαραίτητη ανατριχίλα, αλλά και το ενδιαφέρον για μια εποχή που είναι ταυτόχρονα τόσο κοντά και τόσο μακριά από τη δική μας. 
 
Τσαρλς Μπουκόφσκι, Pulp, εκδόσεις Μεταίχμιο
 
Ο Νίκι Μπιλέιν είναι ένας αλκοολικός ιδιωτικός ντετέκτιβ με πολλά προβλήματα. Σαν να μην έφταναν οι γκόμενες, το ποτό, η έλλειψη ρευστού και το μανιασμένο του εγώ, οι υποθέσεις που αναλαμβάνει είναι τουλάχιστον σουρεαλιστικές. Καλείται να εντοπίσει τον κλασικό Γάλλο συγγραφέα Σελίν, ο οποίος κατά γενική ομολογία είναι νεκρός, καθώς και το Κόκκινο Σπουργίτι, το οποίο μπορεί να υπάρχει, μπορεί και όχι.
Σουρεαλιστικό, ευρηματικό, πνευματώδες, μια ωδή στην αστυνομική λογοτεχνία, το «Pulp» είναι το τελευταίο μυθιστόρημα ενός από τους πλέον απολαυστικούς και επιδραστικούς καλτ συγγραφείς του 20ού αιώνα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21