11/12/2018 22:15:36

Άλλοθι, δεν έχεις άλλοθιΗ ανακοίνωση των εκλογών από τον Τσίπρα με βρήκε στο τέλος των... ολιγοήμερων διακοπών και ως εκ τούτου, όρεξη για πολλές πολιτικές κουβέντες δεν έχω.

Όπως άλλωστε και οι περισσότεροι από εσάς, αν κρίνω από τις αντιδράσεις φίλων μου, οι οποίοι με το που άκουσαν τον Τσίπρα είπαν, «να γίνουν στις 13 Σεπτεμβρίου οι εκλογές, για να προλάβουμε να κάνουμε άλλη μια φορά, μέχρι τέλους του χρόνου!».

Προφανώς κάνω πλάκα, αφού οι περισσότεροι σιχτίριζαν που ξανά θα στηθούν κάλπες καλοκαιριάτικα.
Τους ισχυρισμούς Τσίπρα, τις αντιδράσεις του Λαφαζάνη και των βουλευτών που τον ακολούθησαν και τις θέσεις της αντιπολίτευσης τις έχετε ακούσει πάνω-κάτω.

Εγώ σήμερα, σκοπεύω να κάνω ένα... άλμα στον Οκτώβριο, όχι από έλλειψη σεβασμού στην βούληση των εκλογέων, αλλά με μια διάθεση να ρισκάρω και να "εκτεθώ" κάνοντας μια πρόβλεψη, πριν καν αρχίσει επίσημα η εξπρές προεκλογική περίοδος.

1) Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές με διαφορά.
2) Αυτοδυναμία θα έχει, μόνο αν δεν μπουν στην Βουλή, δύο από τα μικρά κόμματα και όχι από αριθμητική αύξηση ψήφων.
3) Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας- η πιθανότερη εκδοχή- θα συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ, αν μπουν στην Βουλή- είναι λίγο πρόωρη η πρόβλεψη- ή με το "Ποτάμι" που θα βγει ελαφρώς ενισχυμένο εκλογικά.


Με αυτό το πολιτικό πλαίσιο θα αρχίσει η εφαρμογή του μνημονίου, με σημαντικές δυσκολίες στην εφαρμογή του και στη δυνατότητα της κοινωνίας να ανταπεξέλθει στα μέτρα.
Η πορεία μιας κυβέρνησης με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες.

Ξεχωρίζω σήμερα μόνο δυο:
1) Από την σύνθεση και την ποιότητα της κοινοβουλευτικής του ομάδας που θα προκύψει από τις εκλογές( με λίστα)
2) Από την σύνθεση και την ποιότητα του υπουργικού συμβουλίου που θα συγκροτήσει ο Τσίπρας.
Και σε αυτά τα δυο, οι προηγούμενες επιλογές του Τσίπρα, που ζήσαμε και βιώσαμε, ήταν αποτυχημένες και απογοητευτικές, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού)
Χωρίς καλή ομάδα - όσο καλός να ’ναι ο αρχηγός- έχεις χάσει πριν μπεις στο γήπεδο.
Ε, ο Τσίπρας δεν είχε. Και αυτό ήταν διάχυτο όταν μιλούσες με τον κόσμο όλο το  προηγούμενο διάστημα.

Άλλοθι για λάθος επιλογές στην επιλογή συνεργατών δεν έχει πλέον.
Γιατί, στο τέλος τέλος, κάποιοι πρέπει να κάνουν και καμιά δουλειά, από το να αραδιάζουν μπούρδες και λόγια του αέρα στα τηλεοπτικά παράθυρα της διαπλοκής( αφού την καταγγείλουν βεβαίως, βεβαίως).

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.