search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:29
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Αν μπορούσε, ο Τσίπρας θα έκανε εκλογές ανήμερα Δεκαπενταύγουστο! (Audio)

21.08.2015 11:36
Eπίθεση ΝΔ σε ΑΠΕ για τη δημοσκόπηση της «Κάπα Research» (Photo) - Media

«Αν μπορούσε, ο Τσίπρας θα έκανε εκλογές ανήμερα Δεκαπενταύγουστο» δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης

 

«Αν μπορούσε, ο Τσίπρας θα έκανε εκλογές ανήμερα Δεκαπενταύγουστο» δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης

Συγκεκριμένα, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Τσίπρας είναι τραγικά εγκλωβισμένος μέσα στις αντιφάσεις της δικής του πολιτικής. Ο ίδιος προξένησε τη διάσπαση του κόμματός του, με το να πει αυτά τα πράγματα που είχε πει προεκλογικά και κάνοντας, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, την απαραίτητη προσαρμογή στο ρεαλισμό. Προσέρχεται ουσιαστικά σε αυτές τις εκλογές, χωρίς ένα συγκεκριμένο πολιτικό αφήγημα κι έχει υπογράψει πια ο ίδιος μνημόνιο, άρα δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως αντιμνημονιακός».

«Και το μνημόνιο, το οποίο έχει υπογράψει, είναι κατά βάση ένα φιλελεύθερο κείμενο, το οποίο δίνει έμφαση στην απελευθέρωση της οικονομικής δραστηριότητας και στον περιορισμό του κράτους κι ένα μνημόνιο, το οποίο εκτιμώ ότι ο ίδιος αδυνατεί να υπηρετήσει» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Στη συνέχεια, εξέφρασε την άποψή του για την απόφαση του πρωθυπουργού για εκλογές:  «Γι’ αυτό βιάζεται ο κ. Τσίπρας. Θέλει, αν μπορούσαμε, να πηγαίναμε σε εκλογές, να κάναμε εκλογές και ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο. Θα τις είχε ήδη κάνει. Βιάζεται να κάνει εκλογές, γιατί αντιλαμβάνεται ότι το κόμμα του διασπάται, δεν θέλει να δώσει χρόνο στους εσωκομματικούς του αντιπάλους και βιάζεται να κάνει εκλογές, διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι η σκληρή πραγματικότητα της οικονομίας θα χτυπήσει πολύ έντονα του πολίτες από τον Σεπτέμβριο, όταν επιστρέψουν από τις διακοπές τους, αυτοί τουλάχιστον πού έχουν πάει, όταν θα αρχίσουν να έρχονται τα ραβασάκια της Εφορίας. Γι’ αυτό βιάζεται τόσο πολύ να κάνει εκλογές express».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «το παράξενο της ιστορίας αυτής είναι ότι αν πάμε σε εκλογές και αν υποθέσουμε ότι ο κ. Τσίπρας κερδίζει χωρίς αυτοδυναμία, πάλι θα βρεθούμε στην ίδια κατάσταση, στην οποία είμαστε σήμερα».

Ακούστε το ηχητικό κομμάτι από τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:29