search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:30
MENU CLOSE

«Συνολική άρση εμπιστοσύνης»

22.08.2015 03:00
pod_2008_018_cmyk.pdf_-_adobe_acrobat_pro_extended.jpg

«Αδίστακτη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση το ΚΚΕ, μέσω της κομματικής εφημερίδας, του «Ριζοσπάστη», επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο υφάρπαξε τη λαϊκή ψήφο με ψέματα περί υπερήφανης διαπραγμάτευσης,

αλλά ακόμα και σήμερα καλεί τον λαό να δείξει ανοχή στο τρίτο μνημόνιο, λέγοντας πως υπάρχουν περιθώρια για αντιστροφή της κατάστασης.

 

Το ΚΚΕ ζητάει από την κοινωνία να μην δείξει ανοχή στο τρίτο μνημόνιο και την κυβέρνηση

«Αδίστακτη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση το ΚΚΕ, μέσω της κομματικής εφημερίδας, του «Ριζοσπάστη», επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο υφάρπαξε τη λαϊκή ψήφο με ψέματα περί υπερήφανης διαπραγμάτευσης,

αλλά ακόμα και σήμερα καλεί τον λαό να δείξει ανοχή στο τρίτο μνημόνιο, λέγοντας πως υπάρχουν περιθώρια για αντιστροφή της κατάστασης.

Στο ΚΚΕ μάλιστα θεωρούν και το «χαρτί» των εκλογών ως ένα ακόμα… τρικ για να διατηρηθεί στον λαό ένα κλίμα αναμονής, παρά τα βαριά μέτρα που έφερε στη Βουλή και ψήφισαν από κοινού κυβέρνηση, Ν.Δ., Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.

«Ξέρουν καλά ότι δεν αρκεί να ψηφιστεί το μνημόνιο. Το κύριο είναι να περάσουν χωρίς αντιδράσεις τα μέτρα που αυτό προβλέπει. Και, προκειμένου να ενσωματώσουν τη δίκαιη λαϊκή αγανάκτηση, πουλάνε ελπίδα ότι η κυβέρνηση έχει τον τρόπο να εφαρμόσει το μνημόνιο και ταυτόχρονα να δουλεύει για την αντιστροφή της πορείας υπέρ του λαού» λέει ο «Ριζοσπάστης» αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί στον Περισσό απέναντι στην κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ μάλιστα προειδοποιεί τα λαϊκά στρώματα πως το ένα μνημόνιο θα διαδέχεται το άλλο όσο ο λαός δεν «δοκιμάζει τη δύναμή του, όσο δεν παίρνει την υπόθεση στα χέρια του». Τι προϋποθέτει αυτό; Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «οργάνωση για πάλη ενάντια στα μνημόνια και τα μέτρα, πάλη για ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων, προετοιμασία για σκληρούς ταξικούς αγώνες, που θα στοχεύουν στη δημιουργία προϋποθέσεων για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ενδεχόμενο αιτήματος εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση, το ΚΚΕ απαντά πως «η Βουλή, με συντριπτική πλειοψηφία, στηριγμένη σε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Ν.Δ. – Ποτάμι – ΠΑΣΟΚ, ψήφισε το τρίτο μνημόνιο με τα πιο σκληρά από ποτέ αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα, για να ενισχυθούν αποκλειστικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που εγκρίθηκε και από το Γιούρογκρουπ. Παρά τις όποιες απώλειες στην ψηφοφορία από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όχι βεβαίως από σκοπιά αντίθεσης στο κεφάλαιο και την Ε.Ε., η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας της Βουλής».

Το ζήτημα για τον Περισσό είναι «ο λαός να άρει συνολικά την “εμπιστοσύνη” του στα κόμματα των μνημονίων, της Ε.Ε. και του καπιταλιστικού δρόμου, που μας έφεραν στη σημερινή βαρβαρότητα και να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που παλεύει με συνέπεια και σταθερότητα για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού».

Μάλιστα από τα «βέλη» του δεν γλιτώνει ούτε η Αριστερή Πλατφόρμα, παρά τον διαχωρισμό της θέσης της από την κυβέρνηση, με την ψήφο της στη Βουλή. Στον Περισσό τους καταλογίζουν πως μέχρι και πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου ήταν οι ίδιοι που διαβεβαίωναν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει μνημόνιο «κοιμίζοντας» τον κόσμο. Ακόμα, τους χρεώνουν τη συμφωνία τους με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, που, όπως λένε στο ΚΚΕ, ήταν προάγγελος του μνημονίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:30