search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:29
MENU CLOSE

Φονική έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στην Κίνα (Photos/Video)

23.08.2015 08:15
Φονική έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στην Κίνα (Photos/Video) - Media

Έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στην ανατολική Κίνα αργά χθες βράδυ προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό εννέα, ενώ 150 πυροσβέστες έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά η οποία έσβησε σήμερα, μετέδωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στην ανατολική Κίνα αργά χθες βράδυ προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό εννέα, ενώ 150 πυροσβέστες έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά η οποία έσβησε σήμερα, μετέδωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται 10 ημέρες μετά τις μεγάλες εκρήξεις στο λιμάνι της Τιαντζίν, στη βορειοανατολική Κίνα, που προκάλεσαν τον θάνατο 121 ανθρώπων, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό, και για τις οποίες η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να διεξαγάγει ενδελεχή έρευνα.

Η νέα έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο στην περιοχή Χουαντάι, κοντά στην πόλη Ζίμπο, στην επαρχία Σαντόνγκ, σύμφωνα με το Νέα Κίνα που επικαλείται μηνύματα που ανάρτησαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της πόλης Ζίμπο στο κοινωνικό δίκτυο Sina Weibo.

Η φωτιά έσβησε νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το Νέα Κίνα. ‘Ερευνα διεξάγεται για να καθοριστεί η αιτία της έκρηξης.

Το εργοστάσιο, θυγατρική εταιρία του κινεζικού ομίλου Runxing κατασκευάζει χημικά προϊόντα, κυρίως αδιπονιτρίλιο, ένα χημικό καύσιμο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή νάιλον, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Στην Τιαντζίν, ο απολογισμός έχει αυξηθεί πλέον σε 121 νεκρούς και 54 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Οι αρχές δεσμεύτηκαν να διενεργήσουν ενδελεχή έρευνα για τα αίτια των εκρήξεων και να δώσουν στη δημοσιότητα τα πορίσματά της το συντομότερο δυνατόν, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Η καταστροφή της 12ης Αυγούστου ισοπέδωσε μέρος της πόλης, κυρίως ένα τμήμα της περιοχής του λιμανιού, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, καθώς και παρακείμενες πολυκατοικίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:28