search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:43
MENU CLOSE

Μεϊμαράκης: Να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

25.08.2015 13:40
Μεϊμαράκης: Να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών - Media

Να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών μετά το πέρας των διερευνητικών εντολών ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης, μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, απαντώντας σε «επίσημες διαρροές».

 

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης , ανεξάρτητα όπως τόνισε, αν κάποιοι δεν έρθουν, για να συζητηθεί μεταξύ άλλων και το θέμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Ο Πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο Πρόεδρος της Λαικής Ενωσης και χαρακτηρισε τη συζήτηση πολύ επικοδομητική.

«Είναι γνωστό ότι έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές και μας χωρίζει άβυσσος. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε, να διαλεγόμαστε, να αναζητούμε σημεία σύγκλισης» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης ασκώντας έντονη κριτική στο Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηριζοντας αδιανόητο το γεγονός να μην θέλει να συμμετάσχει. «Ειναι αδιανόητο ένας αρχηγός κόμματος που είναι και πρωθυπουργός να μη θέλει να έρθει στη σύσκεψη με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων. Όχι μόνο για να δούμε αν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή αλλά και για να συζητήσουμε για τη διαμόρφωση του σκηνικού μετά τις εκλογές» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Όπως είπε, «το Σύνταγμα απαιτεί να γίνει η σύσκεψη των αρχηγών» και πρόσθεσε πως «αν κάποιοι δε θέλουν να έρθουν, η θέση να μείνει κενή».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΔ «απαιτείται και δεύτερη σύσκεψη που μπορεί να γίνει την ίδια ημέρα, για το εάν συμφωνούμε ή όχι σε υπηρεσιακή κυβέρνηση και εάν τελικά δεν βρεθεί λύση, να αναζητήσουμε ποιός απο τους τρεις προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων θα αναλάβει τη θέση του Πρωθυπουργού».

Συνάντηση με πολιτευτές και αυτοδιοικητικά στελέχη της ΝΔ θα έχει την Τετάρτη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού στις 17:30.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:43