search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:10
MENU CLOSE

Βενιζέλος: Στον ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν μόνοι τους την «αριστερή παρένθεση»

25.08.2015 19:45
Βενιζέλος: Στον ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν μόνοι τους την «αριστερή παρένθεση» - Media

«Σωστά παραιτήθηκε η κυβέρνηση», δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι έπρεπε να δοκιμαστεί όμως εάν η παρούσα Βουλή μπορούσε να δώσει μία κυβέρνηση συνεργασίας. 

«Σωστά παραιτήθηκε η κυβέρνηση», δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι έπρεπε να δοκιμαστεί όμως εάν η παρούσα Βουλή μπορούσε να δώσει μία κυβέρνηση συνεργασίας.

«Στις εκλογές του Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μεγάλες ιδέες στα χέρια του, σήμερα πλέον υπάρχει μόνο η παραμονή στην εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανυψώσει τη διατήρηση της εξουσίας στα επίπεδα του ύψιστου αγαθού. Η αριστερή παρένθεση συνέβη λόγω σχίσματος από δική τους πρωτοβουλία. Ο λαός από το 2010 αναγκάστηκε να κάνει όλη τη διαδρομή ξανά (2004-2010) και τώρα εκεί που θα βγαίναμε στο “ξέφωτο” γυρίσαμε εκ νέου πίσω», ανέφερε ενώ για την υψηλή δημοφιλία του κ. Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε: «Η συζήτηση που διεξάγεται και οι έρευνες μέχρι σήμερα δείχνουν πράγματι έναν Τσίπρα που κρατάει δυνάμεις. Πρέπει να του αναγνωρίσουμε πως έχει εξαιρετική πολιτική επικοινωνία. Εμείς δεν παρουσιάσαμε ποτέ τις σκληρές διαπραγματεύσεις με τον κύριο Σόιμπλε του 2011, καθώς κύριο μέλημά μου ήταν η επίλυση του ζητήματος και όχι η πολιτικάντικη προβολή των διαδικασιών».

Σχετικά με τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι απέτυχε να πείσει τον κόσμο για το αυτονόητο. «Το ότι δεν υπήρχε άλλη λύση. Δεν υπήρχε παραμονή στο ευρώ χωρίς σκληρά μέτρα. Τα capital controls είναι ένας τεράστιος περιορίσιμος της οικονομικής ελευθερίας της χώρας. Εάν δεν υπάρξει ωριμότητα το συγκεκριμένο σενάριο θα επανέρχεται».

Για τις μετεκλογικές εξελίξεις σημείωσε ότι το ευρωπαϊκό μέτωπο να είναι ευρωπαϊκό και να μην γίνει «αντιτσιπρικό».

Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι ήταν τραγικό λάθος ότι δεν έχει αλλάξει εδώ και τόσα χρόνια.

Προέβλεψε ότι δεν υπάρξει αυτοδυναμία, ενώ σχετικά με τα φημολογούμενα σενάρια να ηγηθεί νέου κόμματος απάντησε: «Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Θα παραμείνω στο ΠΑΣΟΚ και θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια του κόμματος για την ομαλή πορεία της χώρας».

Όσο για τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου σε ψηφοδέλτιο συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμενων, είπε ότι «για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει λάβει αποφάσεις το συνέδριο του κόμματος, αλλά και ο ίδιος προχώρησε στη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:10