search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:23
MENU CLOSE

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ – Πτώση σε όλες τις σχολές

26.08.2015 04:45
Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ - Πτώση σε όλες τις σχολές - Media

Ανακοινώθηκαν οι φετινές βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. 

 

Ανακοινώθηκαν οι φετινές βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. 

Τα στοιχεία από τις 10:00 βρίσκονται αναρτημένα στον ειδικό σύνδεσμο της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας. 

 

Δείτε αναλυτικά τις βάσεις εισαγωγής:

* ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΛΥΚΕΙΑ, 90%

* ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΛΥΚΕΙΑ, 90%

* ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ – ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε.

* ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ ΕΠΑΛ Β’ 2014

* ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ, ΕΠΑΛ Β’ 2013

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στην διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:

• Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
• Τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

θα μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους. Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της Τετάρτης.

Επίσης, σήμερα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής.

Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι θα υπάρξει μεγάλη πτώση των βάσεων, κυρίως στις σχολές της περιφέρειας, ενώ πιο συγκρατημένη θα είναι η πτώση στις σχολές των κεντρικών πανεπιστημίων. Αισθητή θα είναι η πτώση και στις περιζήτητες σχολές (Ιατρικές, Νομικές κλπ), αλλά και στις σχολές μεσαίας ζήτησης. Αντίθετα, σε κάποιες χαμηλόβαθμες σχολές δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί και άνοδος.

Οι παράγοντες που επέδρασαν πτωτικά ήταν η δυσκολία των θεμάτων στις φετινές εξετάσεις, αλλά και η νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές που θα μειώσει δραματικά τον αριθμό τους. Η οικονομική κρίση εξάλλου απέτρεψε πολλούς υποψηφίους να δηλώσουν σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Κι αυτοί πάντως που θα επιτύχουν σε σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους δεν θα χρειαστεί να επισκεφθούν άμεσα τον τόπο των σπουδών τους καθώς από φέτος ισχύει για πρώτη φορά το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής

Από σήμερα οι ηλεκτρονικές εγγραφές

Για πρώτη φορά φέτος με την γνωστοποίηση της σχολής στην οποία πέτυχε ο υποψήφιος θα υπάρχει και άμεση ηλεκτρονική του εγγραφή στο τμήμα ή τη σχολή του. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει λιγότερη γραφειοκρατία και λιγότερες μετακινήσεις, κυρίως για τους υποψηφίους που πέτυχαν σε σχολή μακριά από τον τόπο καταγωγής τους. 

Η διαδικασία εγγραφών

Το υπουργείο Παιδείας ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των βάσεων θα καλέσει τους επιτυχόντες να εισέλθουν σε συγκεκριμένο ιστότοπο για να κάνουν την αίτηση εγγραφής.

Στην αίτηση θα υπάρχει το ερώτημα με το ΝΑΙ ή ΟΧΙ εάν οι επιτυχόντες επιθυμούν την εγγραφή τους.

Εάν οι επιτυχόντες δηλώσουν ότι επιθυμούν την εγγραφή, τότε θα πρέπει να συμπληρώσουν και τα υπόλοιπα στοιχεία που θα τους ζητηθούν.

Στη συνέχεια οι επιτυχόντες θα πρέπει να εκτυπώσουν την αίτηση προεγγραφής και μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που θα υποδειχθούν από το υπουργείο -σε μορφή φωτοτυπίας-θα πρέπει, ταχυδρομικά, να τα αποστείλουν στην Γραμματεία της Σχολής προς ολοκλήρωση της εγγραφής.

Στο νέο σύστημα των εγγραφών δεν θα περιλαμβάνεται διαδικασία μετεγγραφών, καθώς ο νόμος ορίζει ότι πρώτα κάποιος πρέπει να είναι φοιτητής και στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει αίτηση μετεγγραφής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:20