search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:14
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

26.08.2015 05:13
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015  - Media

Διαβάστε τι γράφει ο πολιτικός και οικονομικός Τύπος

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Βόμβα για τον «μπαμπά» του Αλ. Τσίπρα

Η εφημερίδα γράφει ότι: «βόμβες για τον «μπαμπά» του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της χθεσινής (μονοκομματικής) συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία πάντως δεν επετεύχθη απαρτία, αφού παρόντες ήταν μόνο δύο βουλευτές του κόμματος Π. Λαφαζάνη».

ΕΘΝΟΣ: Αλλαγές-σοκ στις συντάξεις γονέων

Η εφημερίδα σημειώνει: «γονείς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κυρίως μητέρες ανηλίκων είναι οι μεγάλοι χαμένοι των αλλαγών που επιφέρει το 3ο Μνημόνιο στο Ασφαλιστικό. Πρόκειται για ασφαλισμένους που μέχρι πρότινος είχαν την δυνατότητα να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου κάνοντας χρήση μια σειράς ευνοϊκών διατάξεων που τώρα καταργούνται».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κρυφές μειώσεις στις επικουρικές για 11 Ταμεία

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ενεργοποιείται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που οδηγεί σε μείωση επικουρικών συντάξεων για τα Ταμεία των Σωμάτων Ασφαλείας, ναυτικών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων, αρτοποιών και πρατηριούχων. Αλλάζουν και οι εισφορές ασφαλισμένων καθώς θα καταβάλλουν ενιαίο ποσοστό 3% αλλά επί του συνόλου των αποδοχών τους».

ΕΣΤΙΑ: Το επτάμηνο της καταρρεύσεως

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει επτά μήνες από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας. Στις 200 περίπου αυτές ημέρες η ελληνική οικονομία διολίσθησε σφόδρα, απώλεσε τη δυναμική που είχε αναπτύξει και αποσταθεροποιήθηκε».

Η ΑΥΓΗ: Τρέμουν τις εκλογές Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΛΑΕ

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «πιέζουν για «καθυστέρηση» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος διαβεβαιώνει για τήρηση «στο ακέραιο» του γράμματος, του πνεύματος και του σκοπού του Συντάγματος. Μαξίμου: «προσπαθούν απεγνωσμένα να κερδίσουν χρόνο» ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Φτιάχνει δικό της κόμμα

Η εφημερίδα γράφει ότι: «την ίδρυση νέου κόμματος θα ανακοινώσει μέσα στα επόμενα 24ωρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Διαπραγματεύεται να συνεργαστεί με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ προσεγγίζει και τον Μανώλη Γλέζο. Αποκλειστικές δηλώσεις του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς στην «Εφ. Συν.», για τις επόμενες κινήσεις του».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πιέσεις για σύγκληση του Συμβουλίου των Αρχηγών

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «πίεση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επέλεξε να είναι απών από τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, να διεξαχθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο πριν από τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη διάλυση της Βουλής, ασκούν τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, με προεξάρχουσα τη Ν.Δ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να μην επιλέξει ο λαός ποιος θα εφαρμόσει το νέο μνημόνιο

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, έκανε χτες την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις. «Λίγες μόλις βδομάδες πριν από την κάλπη, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο δυσβάστακτο μνημόνιο, διαγκωνίζονται για τη υφαρπαγή της ψήφου, την παγίδευση του λαού στα αντιλαϊκά δόκανα, για το ποιος, ποια κυβέρνηση θα εφαρμόσει το μνημόνιο, τους αντιλαϊκούς εφαρμοστικούς νόμους».

ΤΑ ΝΕΑ: Καρφιά και λάσπη μεταξύ πρώην συντρόφων

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε καρφιά και λάσπη κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγουν οι πρώην σύντροφοι τόσο τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας όσο και η Πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου προχωρούν σε καθημερινές επιθέσεις εναντίον του Πρωθυπουργού και στενών συνεργατών του. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου άφησε υπονοούμενα για διακριτική μεταχείριση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος»

KONTRA NEWS: Η Ζωή θέλει να συλλάβει τον Στουρνάρα για να κάνει ντόρο

Η εφημερίδα γράφει ότι «το νέο επεισόδιο στην επιθεώρηση του θιάσου Ζωής, Λαφαζάνη με τη συμμετοχή της Ραχήλ, προβλέπει τη… σύλληψη του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να λογοδοτήσει στην… επαναστατική επιτροπή που συγκρότησε η Λαϊκή Ενότητα στην υπό κατάληψη Βουλή!. Δυστυχώς δεν πρόκειται για πλάκα».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σωσίβιο στις αγορές

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας απελευθέρωσε ρευστότητα ύψους 100 δισ. δολ. Εντυπωσιακή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Κέρδη 9,38% στην Αθήνα. «Κλείδωσαν» Alpha, Πειραιώς. Κέρδη 26,47% και 25,42% για Eurobank, ΕΤΕ».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Μέτρα-θηλιά για οφειλέτες

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στο στόχαστρο θα βρεθούν αμέσως μετά τις εκλογές οι οφειλέτες της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς ενεργοποιείται σειρά διατάξεων των εφαρμοστικών νόμων, τόσο αυτών που ψηφίστηκαν όσο και αυτών που θα πρέπει να κατατεθούν το φθινόπωρο».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:14