search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:18
MENU CLOSE

Χριστοδουλοπούλου: Ρατσιστές όσοι λένε ότι κλείνω το μάτι στους πρόσφυγες (Video)

26.08.2015 10:19
Χριστοδουλοπούλου: Ζητώ συγγνώμη - Δε θα είμαι υποψήφια στις εκλογές - Media

«Αυτοί που λένε ότι κλείνω το μάτι στους πρόσφυγες να έρθουν στην Ελλάδα είναι ρατσιστές», δήλωσε η  Τασία Χριστοδουλοπούλου. 

 

«Αυτοί που λένε ότι κλείνω το μάτι στους πρόσφυγες να έρθουν στην Ελλάδα είναι ρατσιστές», δήλωσε η  Τασία Χριστοδουλοπούλου. 

Όπως είπε η αναπληρωτής υπουργός για  θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, μιλώντας στην ΕΡΤ1, τόνισε ότι «το προσφυγικό δεν πρέπει να γίνει επίδικο της προεκλογικού περιόδου». «Οι τοπικές αρχές στην Κω αρνούνται χώρο υποδοχής. Το κράτος, όχι η κυβέρνηση, το κράτος έχει έλλειψη υποδομών, εξαιτίας των μνημονιακών περιορισμών που έχουμε κληρονομήσει, ελλείψεις σε προσωπικό στις υπηρεσίες και στις δομές φιλοξενίας και καταγραφής, που είναι πραγματικές σε σχέση με  το τελευταίο αυξημένο κύμα προσφύγων».

«Δε μπορείς να πεις ότι δε χωράνε, ότι βλάπτουν τον τουρισμό ή ότι δεν έχω υποδομές ή ότι οι νησιώτες υποφέρουν. Αυτά δεν αποτελούν επιχειρήματα» πρόσθεσε η αναπληρώτρια υπουργός.

«Ο Γιούνκερ είχε γράψει ένα καταπληκτικό άρθρο στο οποίο σημειώνει ότι ντρέπεται να ζει σε μια Ευρώπη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και μίλησε στον αντίποδα για την αλληλεγγύη, για έναν φούρναρη στη Μυτιλήνη που μοίραζε ψωμί στους μετανάστες», είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Σε ότι αφορά στη συμμετοχή της στις εκλογικές λίστες η Τασία Χριστοδουλοπούλου επεσήμανε πως «θα αποφασίσω αν θα είμαι στις εκλογικές λίστες ανάλογα με το πρόγραμμα μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ που γίνονται το Σαββατοκύριακο».

«Η συμφωνία έγινε υπό το κράτος του εκβιασμού. Αν έγινε για συμφέροντα, όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης, θα είχα φύγει την ίδια ημέρα», είπε η αναπληρωτής υπουργός για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.

«Δεν έχω μετανιώσει για αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους 7 μήνες. Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε μνημονιακός σε μια ημέρα. Αν είσαι μειοψηφία δεν φεύγεις, αλλιώς θα είχαμε πολλά κόμματα κάθε φορά. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μια μετάβαση την οποία μπορεί να την εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:18