search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:05
MENU CLOSE

Γεννηματά: Τέσσερις προτάσεις για την ανακούφιση των ανέργων

26.08.2015 12:29
Γεννηματά: Τέσσερις προτάσεις για την ανακούφιση των ανέργων - Media

Τέσσερις νέες προτάσεις για την ανακούφιση των ανέργων κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά.

 

Τέσσερις νέες προτάσεις για την ανακούφιση των ανέργων κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση της με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ είπε ότι είναι «ντροπή» το γεγονός ότι «με ευθύνη της κυβέρνησης λιμνάζουν επί μήνες προγράμματα 800 εκατομμυρίων ευρώ που μπορούν να δημιουργήσουν 140.000 θέσεις εργασίας».

Όπως είπε οι άνεργοι δεν μπορούν να περιμένουν και πως τα μέτρα αφορούν νέους ανέργους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους και είναι μεγάλης ηλικίας.«Αφορούν εργαζόμενους που βλέπουν τον εφιάλτη της ανεργίας μετά την αποτυχία του κ. Τσίπρα και την άσχημη κατάσταση στην οικονομία».

Η Φώφη Γεννηματά στη συνάντησή της με το προεδρείο της ΓΣΕΕ ανέφερε ότι «έχουμε ανάγκη από ένα νέο συνδικαλισμό» και από νέο πολιτικό λόγο καθώς έτσι θα υπάρξουν «συλλογικές συμβάσεις που θα εφαρμόζονται, κανονικούς μισθούς, κανονική ζωή, με ανθρωπιά».

Οι τέσσερις προτάσεις για την ανακούφιση των ανέργων

Πρόταση 1η

Με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ, λιμνάζουν επί 8 μήνες εγκεκριμένα προγράμματα 800 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, με εμπροσθοβαρείς δράσεις.

Απ’ αυτά μόλις πρόσφατα φάνηκε να προχωρεί ένα πολύ μικρό μέρος για την Κοινωνική εργασία.

Ζητώ να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ η εφαρμογή των συγκεκριμένων δράσεων, που θα συμβάλλει στην απασχόληση 140.000 ανέργων.

Να προχωρήσει με την σύμπραξη των Κοινωνικών εταίρων (για συμβουλευτικές υπηρεσίες), ώστε να πετύχουμε την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Πρόταση 2η

Να υλοποιηθούν άμεσα τα προγράμματα απόκτησης εργασίας εμπειρίας για νέους ανέργους. Στόχος η ένταξη 80.000 νέων ανέργων.

Πρόταση 3η

Να υλοποιηθούν τα προγράμματα που αφορούν την επανένταξη ανέργων που απολύθηκαν από επιχειρήσεις (με αιχμή αυτούς που είναι άνω των 45 ετών) με επανεκπαίδευση, διευκόλυνση αλλαγής κλάδου και αντικειμένου εργασίας και επιδότηση πρόσληψης στον ιδιωτικό τομέα. Στόχος η ένταξη 80.000 ακόμα ανέργων.

Πρόταση 4η

Να δοθούν κίνητρα σε επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα υπέστησαν μειώσεις του κύκλου εργασίας τους από την κρίση (και τα capital controls),αλλά διατηρούν τις θέσεις εργασίας. Τα κίνητρα μπορούν να περιλαμβάνουν φορολογικές απαλλαγές ή επιδοτήσεις των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών στην Κοινωνική Ασφάλιση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:05