15/11/2019 05:51:07
29.8.2015 / ΜΗΝAΣ ΒΙΝΤΙAΔΗΣ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 1879 στις 27-08-2015

Η Κέρκυρα θυμάται τη δεκαετία του ’60!

Η Κέρκυρα θυμάται τη δεκαετία του ’60! - Media

 

Πάντα με συγκινούσαν οι παρέες που αγαπούν την ιστορία και τα έθιμα του τόπου τους. Που κόντρα στη μιζέρια της εποχής έχουν το μεράκι να δείξουν στους νεότερους το χθες, για να τους βοηθήσουν να καταλάβουν το σήμερα και να εξηγήσουν το αύριο…
 
«Γνωρίστε την πραγματική Κέρκυρα της δεκαετίας του ’60 σε μια ιδιαίτερη πολιτιστική εκδήλωση που απευθύνεται αποκλειστικά σε υποψιασμένους, σε σκεπτόμενους και σε αθεράπευτα ρομαντικούς», έγραφε η πρόσκληση που έφτασε ηλεκτρονικά στα χέρια μου. Κι επειδή αυτό το νησί σημαίνει για μένα πολλά, σας καλώ να πάμε μαζί. Αν δεν μπορείτε, θαυμάστε την ευρηματικότητά τους, κι όσοι μπορείτε μιμηθείτε τους στο μέλλον. 
 
Δείτε το πρόγραμμά τους, όπως μας το περιγράφουν οι ίδιοι: «Όταν όλα τα πανηγύρια και οι ανούσιες γιορτές θα έχουν τελειώσει, εμείς θα τιμήσουμε την Κέρκυρα που αγαπήσαμε, την Ελλάδα που νοσταλγούμε, με την επιμέλεια και την αδιάκοπη προσπάθεια του συγγραφέα κ. Κώστα Κουλούρη. 
 
Ανήμερα του Άη Γιάννη, το Σάββατο 29 Αυγούστου, δίνουμε ραντεβού στην κεντρική πλατεία κατά το σούρουπο. Δεν θα βάλουμε φωτιές στις γειτονιές, όπως λέει το τραγούδι. 
 
Θα αναβιώσουμε τη δεκαετία του ’60 με ενδύματα, βαλίτσες και άλλες αποσκευές εκείνης της εποχής, αλλά και ηθοποιούς που θα έρθουν με ένα Παλιό Ελληνικό Λεωφορείο του 1962, που έρχεται από την Αθήνα ειδικά για την εκδήλωση αυτή. 
 
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2015, οι εκδηλώσεις για την Κέρκυρα που αγαπάμε θα κορυφωθούν με ένα ταξίδι στον χρόνο. 
 
Το Παλιό Ελληνικό Λεωφορείο θα κάνει μια ιδιαίτερη βόλτα μέσα στην Κέρκυρα με σκετς, γέλια και τραγούδια που θα μας θυμίζουν τη δεκαετία του 1960. Στη συνέχεια θα περάσει από τις Μπενίτσες και τα Μωραΐτικα μέχρι να φθάσει στον τελικό προορισμό του, στη Λευκίμμη. 
 
Μετά την άφιξη στη Λευκίμμη θα πάμε εξήντα χρόνια πίσω με αναπαραστάσεις της καθημερινότητας εκείνης της εποχής, όταν τα παιδιά της φτωχής Κέρκυρας ονειρεύονταν ένα καλύτερο μέλλον, πάλευαν πραγματικά για τον επιούσιο, αγαπούσαν - ερωτεύονταν - πονούσαν με χαμόγελο στα χείλη.
 
Σε αυτό το ταξίδι η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους. Θα κινηθούμε πέρα από τα συνηθισμένα και τα καταναλωτικά για να γνωρίσουμε μια πραγματικότητα που θα θέλαμε να ξανακάνουμε τρόπο ζωής. 
Την πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζουν οι αδελφοί Χ. & Β. Λαζαρόπουλος με τα Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία της συλλογής τους, η Ε.Ο.Ο.Ε. και το ιστολόγιο busoldtimers.blogspot.com.
 
Σας περιμένουμε κοντά μας για κρασάκι, αναψυκτικά, παραδοσιακά προϊόντα και μία εκδήλωση που θα θυμάστε για καιρό…».
 
Μπράβο, παιδιά! 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.