search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:46
MENU CLOSE

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1879
27-08-2015
27.08.2015 03:00
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας - Media

Όταν ο Γούντι Άλεν επιστρέφει, οι σινεφίλ τρέχουν. Αυτή τη φορά, ο Αμερικανός σκηνοθέτης υπογράφει μια κωμωδία που βουτάει στην – αγαπημένη του – φιλοσοφία. Ο ήρωάς του είναι ο καθηγητής Φιλοσοφίας Έιμπ Λούκας, ο οποίος έχει πιάσει πάτο και δεν μπορεί να βρει χαρά ή νόημα σε τίποτα.

 
Παράλογος άνθρωπος
 
Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν. Παίζουν: Χοακίν Φίνιξ, Έμα Στόουν
 
Όταν ο Γούντι Άλεν επιστρέφει, οι σινεφίλ τρέχουν. Αυτή τη φορά, ο Αμερικανός σκηνοθέτης υπογράφει μια κωμωδία που βουτάει στην – αγαπημένη του – φιλοσοφία. Ο ήρωάς του είναι ο καθηγητής Φιλοσοφίας Έιμπ Λούκας, ο οποίος έχει πιάσει πάτο και δεν μπορεί να βρει χαρά ή νόημα σε τίποτα. Στο νέο πανεπιστήμιο όπου διδάσκει γίνεται κολλητός φίλος με μια χαρισματική φοιτήτρια, η οποία, όμως, είναι κι αυτή βασανισμένη. Ο καθηγητής δεν αργεί να γοητευτεί από τη νεαρή. Όταν ακούει τυχαία τη συζήτηση ενός αγνώστου, παίρνει μια αναπάντεχη απόφαση που θα αλλάξει τόσο τη δική του ζωή όσο και τη δική της.
 
Επικίνδυνη αποστολή: Μυστικό έθνος
 
Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Μακουάρι. Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Τζέρεμι Ρένερ, Άλεκ Μπόλντγουιν
 
Ο Ίθαν Χαντ αναλαμβάνει μια νέα αποστολή, την πιο επικίνδυνη μέχρι σήμερα. Πρέπει να διαλύσει το Συνδικάτο, μια σκιώδη αντι-IMF οργάνωση άριστα εκπαιδευμένων πρακτόρων, που αποκαλύπτεται ότι δρα ενάντια στα μυστικά σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης, ώστε να επικρατήσει μια νέα τάξη πραγμάτων. Στο πλευρό του Ίθαν Χαντ και της ομάδας του θα βρεθεί και μια αποκηρυγμένη Βρετανίδα πράκτορας, της οποίας, όμως, ο ρόλος αποτελεί μυστήριο.
 
Marnie (1964)
 
Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ. Παίζουν: Τίπι Χέντρεν, Σον Κόνερι
 
Κλασικός Χίτσκοκ που βουτάει στη γοητεία της ψυχανάλυσης. Η Μάρνι είναι μια κλεπτομανής που λιποθυμά όταν βλέπει κόκκινο χρώμα. Ένας πλούσιος επιχειρηματίας γοητεύεται, παρόλο που γνωρίζει τη νεύρωσή της. Τη συλλαμβάνει επ’ αυτοφόρω και την πιέζει να τον παντρευτεί. Ψάχνοντας το παρελθόν της ανακαλύπτει πως όταν ήταν παιδί σκότωσε έναν πελάτη της ιερόδουλης μητέρας της…
 
Ένας Αμερικανός φίλος (1977)
 
Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς. Παίζουν: Ντένις Χόπερ, Μπρούνο Γκανζ
 
Όταν ο Αμερικανός τυχοδιώκτης Τομ Ρίπλεϊ μαθαίνει ότι ο κορνιζοποιός Τζόναθαν Ζίμερμαν πάσχει από ανίατη ασθένεια πείθει τον Μάινοτ, έναν άνθρωπο του υποκόσμου, να τον προσλάβει σαν πληρωμένο δολοφόνο. Μια τέτοια συμφωνία θα αποφέρει ικανοποιητικά κέρδη στον Τζόναθαν, ώστε να αφήσει κάτι στη γυναίκα του και το παιδί τους. 
 
Το μαύρο άλογο
 
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Νάπιερ Ρόμπερτσον. Παίζουν: Κλιφ Κέρτις, Τζέιμς Ρόλεστον
 
Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το «Μαύρο Άλογο» είναι μία ταινία για τη συντριβή και το μεγαλείο του ανθρώπου που αγωνίζεται να νικήσει τη μοίρα του. Ο Genesis πάσχει από διπολική διαταραχή, σύμφωνα με την «ιατρική» διάγνωση. Είναι, όμως, ιδιοφυΐα στο σκάκι, όσο και χαρισματικός δάσκαλος. Με την καθοδήγηση και την εποπτεία του, τα παρατημένα από την κοινωνία παιδιά της απόκληρης κοινότητάς του θα δώσουν τη μάχη να ανατρέψουν τα δεδομένα που τα έχουν καταδικάσει να βρίσκονται στο περιθώριο.
 
Στις αίθουσες ακόμα: «Μπάρμπι: Η πριγκίπισσα και η ροκ σταρ»
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:45