search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:27
MENU CLOSE

Reuters: Πρόωρες εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου προκηρύσσει την Παρασκευή ο Παυλόπουλος

26.08.2015 15:37
Reuters: Πρόωρες εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου προκηρύσσει την Παρασκευή ο Παυλόπουλος - Media

Πρόωρες εκλογές, κατά πάσα πιθανότητα στις 20 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να προκηρύξει την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της Προεδρίας.

 

Πρόωρες εκλογές, κατά πάσα πιθανότητα στις 20 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να προκηρύξει την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της Προεδρίας.

Ο αξιωματούχος αναφέρει ωστόσο,  πως το χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη εκλογών δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί και ενδέχεται να αλλάξει.

«Ο Πρόεδρος θέλει η διαδικασία να είναι γρήγορη και η διενέργεια των εκλογών να γίνει  το ταχύτερο δυνατό», σημειώνει η ίδια πηγή, επιβεβαιώνοντας την ερμηνεία της επιστολής που έστειλε την Τρίτη ο κ. Παυλόπουλος στην Φώφη Γεννηματά, όπου άφηνε να εννοηθεί πως δεν προτίθεται να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών μετά το πέρας των διερευνητικών εντολών, καθώς η τελευταία διερευνητική εντολή, την οποία έχει λάβει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, λήγει την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ταχύτερη δυνατή προκήρυξη εκλογών αποτελεί προτίμηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει άλλωστε διαμηνύσει εμμέσως πως δεν προτίθεται να λάβει μέρος σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αλλά προτιμά οι όποιες συνεννοήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και του Προέδρου της Δημοκρατίας να γίνουν τηλεφωνικά. Κατά της σύγκλισης του Συμβουλίου έχει ταχθεί και ο Πάνος Καμμένος.

Αντίθετα, Νέα Δημοκρατία και Λαϊκή Ενότητα επιθυμούν να μην προκηρυχθούν εκλογές για πριν τις 27 Σεπτεμβρίου αλλά και τη σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πρόθεση του ΠτΔ είναι να διορίσει ως υπηρεσιακή πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:26