search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:50
MENU CLOSE

Σε απογοητευμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει εκλογικά το ΚΚΕ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1879
27-08-2015
29.08.2015 03:00
2353695.jpg

Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται το ΚΚΕ, το οποίο την Πέμπτη στις 8 το βράδυ – και πριν προκηρυχθούν επίσημα οι εκλογές – πραγματοποίησε την πρώτη του μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα με ομιλητή τον γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα.

 
Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται το ΚΚΕ, το οποίο την Πέμπτη στις 8 το βράδυ – και πριν προκηρυχθούν επίσημα οι εκλογές – πραγματοποίησε την πρώτη του μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα με ομιλητή τον γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα. Το ΚΚΕ στηλίτευσε την καθυστέρηση της προκήρυξης των εκλογών με αφορμή τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών λέγοντας ότι πρόκειται για «σόου» που στόχο είχε να εξυπηρετήσει τα προεκλογικά παιχνίδια όσων συμμετείχαν.
 
Βασική αιχμή του ΚΚΕ είναι ότι ο λαός δεν πρέπει να ψηφίσει για «καλύτερο» διαχειριστή του νέου μνημονίου, ενώ προβάλλει το επιχείρημα ότι ακόμη μια φορά οι προβλέψεις του επιβεβαιώθηκαν, καθώς ήταν το μόνο κόμμα που είχε προειδοποιήσει για το ότι η κυβερνητική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούσε σε τρίτο μνημόνιο (τρίτο και χειρότερο, σύμφωνα με το ΚΚΕ), αφού ούτως ή άλλως αυτό επιβάλλει η σημερινή φυσιογνωμία της Ε.Ε. και της ευρωζώνης.
 
Ειδικότερα, όσον αφορά τα ζητήματα της προεκλογικής στρατηγική, ο Περισσός αναμένεται να επικεντρώσει στο απογοητευμένο κομμάτι των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κατά βάση ανήκει πολιτικά στην Αριστερά και αποτελεί σημαντικό μερίδιο της εκλογικής πίτας μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Παράλληλα θα στοχεύσει σε παραδοσιακά ακροατήρια με λαϊκά ή ταξικά χαρακτηριστικά, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, τα οποία είναι βέβαιο πως πλήττονται από τις διατάξεις του νέου μνημονίου, όπως οι αγρότες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. 
 
Βεβαίως το εμπόδιο εδώ ακούει στο όνομα «Λαϊκή Ενότητα», το νεότευκτο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με κορμό την Αριστερή Πλατφόρμα, το οποίο, όπως εκτιμά η ηγεσία του ΚΚΕ, θα στραφεί κυρίως στο απογοητευμένο κοινό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσπαθεί να μαζέψει και από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και κυρίως από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία είναι πλέον μοιρασμένη.
 
Η «άμυνα» του ΚΚΕ απέναντι στο νέο κόμμα θα είναι ότι πρόκειται για έναν ΣΥΡΙΖΑ Νο2, ο οποίος «πουλά» τις ίδιες αυταπάτες με τον προεκλογικό ΣΥΡΙΖΑ, και εγκλωβίζει τον οποίο ριζοσπαστισμό αναπτύσσεται μέσα στον λαό.
 
Αν και ο Περισσός φιλοδοξεί να συγκρατήσει τις δυνάμεις του εκλογικού ποσοστού του Ιανουαρίου (5,5%), αποφεύγει να θέσει αριθμητικούς στόχους περισσότερο από κάθε άλλη φορά. «Σε συνθήκες γενικότερων ανακατατάξεων και αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος, θεωρούμε αστεία την όποια υιοθέτηση αριθμητικών εκλογικών στόχων», εξηγεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη «Real News».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:48