search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:51
MENU CLOSE

Και εγένετο… Δημοκρατική Συμπαράταξη

30.08.2015 11:30
Και εγένετο… Δημοκρατική Συμπαράταξη - Media

Δημοκρατική Συμπαράταξη θα λέγεται ο εκλογικός συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με εμφανή τα ονόματα των δύο κομμάτων, ανακοίνωσαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

 

Δημοκρατική Συμπαράταξη θα λέγεται ο εκλογικός συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με εμφανή τα ονόματα των δύο κομμάτων, ανακοίνωσαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Όπως είπαν, τα κόμματα κρατούν την οργανωτική και πολιτική τους αυτοτέλεια και αυτονομία, ενώ η συμφωνία τους βασίζεται σε δέκα συν μία προγραμματικές θέσεις, οι οποίες τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, απηύθυναν κάλεσμα για συμπαράταξη σε όλες οι δυνάμεις του χώρου της Κεντροαριστεράς. Κατά πάσα πιθανότητα επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα είναι ο κ. Θεοχαρόπουλος ενώ κάτω από το λογότυπο θα εμφανίζονται τα ονόματα και τα σύμβολα των δυο κομμάτων και θα σχηματισθεί κοινή εκλογική επιτροπή και κοινή επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων.

Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι η προσπάθεια συνεργασίας των δύο κομμάτων έχει ρίζες στο παρελθόν, όμως τώρα οι συνθήκες το επιτρέπουν και δεν εξαντλείται στη διαμόρφωση των εκλογικών συνδυασμών. «Πρόκειται για στρατηγική συνεργασία με στόχο να διαμορφώσει την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Να προκύψει κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής με προοδευτικό προγραμματικό πλαίσιο», είπε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησε για σύγκλιση των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστεράς σε προγραμματική βάση. «Δείχνει το δρόμο για την συγκρότηση ενός προοδευτικού τρίτου πόλου», ανέφερε και υποστήριξε ότι η χώρα χρειάζεται βαθιές μεταρρυθμίσεις και τα δύο κόμματα έχουν τη βούληση και το σχέδιο να τις πραγματοποιήσουν. «Δεν μπορούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να τις πραγματοποιήσουν», ειπώθηκε από την κ. Γεννηματά και τον κ. Θεοχαρόπουλο.

Σε ερωτήσεις για το ποια κυβέρνηση θα στηρίξουν μετά τις εκλογές, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ , η κ. Γεννηματά τόνισε ότι η αυτοδυναμία που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η νέα αυταπάτη και πώς η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση προγραμματικών δεσμεύσεων με σαφές χρονοδιάγραμμα ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι δεν είναι λύση ούτε η ΝΔ που με την πολιτική της μέχρι το 2009 έφερε τη κρίση ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις παλινδρομήσεις του.

Σχετικά με τη διαφωνία του Γιώργου Παπανδρέου και του Φώτη Κουβέλη και στελεχών της ΔΗΜΑΡ που είναι απέναντι στη συνεργασία, τόσο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ απέφυγαν να ανοίξουν μέτωπο αντιπαράθεσης. «Μαζικά έρχονται στελέχη ξανά στο ΠΑΣΟΚ που είχαν αποχωρήσει», είπε η Φώφη Γεννηματά, «η συνεργασία μας σηματοδοτεί μια τομή», ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ηγετικά στελέχη και των δυο κομμάτων ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας πρόκειται να ανακοινωθούν ονόματα υποψηφίων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33