search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:04
MENU CLOSE

Υψηλοί τόνοι από Τσίπρα έναντι ΝΔ – «Ναι» σε Μεϊμαράκη για ντιμπέιτ – Τέρμα τα σταριλίκια για τις λίστες

30.08.2015 15:22
Το πένθος κράτησε μια… μέρα - Media

Σε οξείς τόνους κινήθηκε ο ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο κλείσιμο των εργασιών της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγοντας εμφανώς την πόλωση με τη ΝΔ, τον αρχηγό της οποίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη αποκάλεσε αρχηγό των Κενταύρων παραπέμποντας στο πολιτικό του παρελθόν.

 

Σε οξείς τόνους κινήθηκε ο ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο κλείσιμο των εργασιών της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγοντας εμφανώς την πόλωση με τη ΝΔ, τον αρχηγό της οποίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη αποκάλεσε αρχηγό των Κενταύρων παραπέμποντας στο πολιτικό του παρελθόν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να αποκρούσει την εικόνα που έχει διαμορφωθεί από ΜΜΕ ότι το κόμμα μετά την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας βρίσκεται σε αποσύνθεση και δε μπορεί να δώσει τη μάχη, λέγοντας ότι το διήμερο της Πανελλαδικής διάσκεψης απέδειξε ότι παρά τη μελαγχολία και τη στελεχική αποδυνάμωση, υπάρχει διαθεσιμότητα. 

Έθεσε εκ νέου, το κεντρικό σύμφωνα με τον ίδιο διακύβευμα των επικείμενων εκλογών, δηλαδή η μάχη απέναντι στο παλιό, το οποίο δεν πρέπει να επιστρέψει. Ζήτησε να υπάρξει πανστρατιά σε αυτό τον αγώνα και το κόμμα να οργώσει την περιφέρεια προκειμένου να μην επιτρέψει να επιστρέψει το παλιό. Μπορεί να εξαναγκαστήκαμε σε συμφωνία με την Ευρώπη, είπε, αλλά δε θα συμβιβαστούμε με το παλιό. 

Επιτέθηκε στο επιχείρημα που καλλιεργείται από συστημικούς κύκλους ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε συμφωνία “είναι όλοι ίδιο”. Βαθιά επιθυμία του κατεστημένου είναι, σημείωσε, να κάνει πράξη την αριστερή παρένθεση, ενώ απηύθυνε το ρητορικό ερώτημα αν είναι το ίδιο όσα έγιναν αυτούς τους εφτά μήνες διακυβέρνησης με το πιστόλι στον κρόταφο με τα 40 χρόνια διακυβέρνησης που οικοδόμησαν ένα κράτος διαπλοκής και διαφθοράς. Η μεγάλη τους αγωνία, συμπλήρωσε, είναι να μη βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμη κυβέρνηση χωρίς τα δεκανίκια της διαπλοκής. 

Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο του τόνους απέναντι στη ΝΔ, επιχείρησε να κλείσει κάθε συζήτηση για μετεκλογική συνεργασία. Ειδικότερα είπε πως η ΝΔ εκφράζει το πιο παλιό από το παλιό πολιτικό σύστημα και πως η διακυβέρνησή της έθρεψε και γιγάντωσε τη διαπλοκή, ενώ συνδέθηκε με σκάνδαλα και αυταρχισμό ο οποίος είναι στο πολιτικό και ιδεολογικό DNA της. Πρόσθεσε δε ότι η ΝΔ είναι ο βασικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική μάχη και υπονόησε ότι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας θα ήταν το πιο μεγάλο εμπόδιο ακόμη και για την πιο μικρή μεταρρύθμση πολλώ δε μάλλον για τις ριζοσπαστικές τομές που θέλει να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ντιμπέιτ

Σηκώνοντας το γάντι που πέταξε ο αρχηγός της ΝΔ ζητώντας ντιμπέιτ το αποδέχτηκε και υπερθεμάτισε (“μόνο ένα; Και ένα και δύο και όσα θέλει”). “Εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ” είπε, “έχουμε εμπιστοσύνη στο κριτήριο του ελληνικού λαού, καταλαβαίνει ο λαός ποιος του λέει αλήθεια και ποιος επιχειρεί να τον παραπλανήσει”.

Για λίστες

”Στη περιφέρεια να ψάξουμε να βρούμε τους ανθρώπους εκείνους που είναι αριστεροί σε επίπεδο εντιμότητας, ικανότητας, αξιοσύνης, ηθικής κι εκείνους που δε συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ από άλλες συλλογικότητες” ανέφερε Ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

“Έχω γίνει δέκτης πολλών ατιημάτων σημαντικών ανθρώπων για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια όποιος έρχεται και μου ζητάει εκλόγιμη θέση δε θα είναι στα ψηφοδέλτια, όποιος ζητάει να είναι στην εκλογική μάχη θα έχει” κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μάλιστα “τέρμα τα σταριλίκια”, απευθύνοντας πρόσκληση σε μια μεγάλη πανστρατιά όχι για να σωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η Ελλάδα.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10