search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:25
MENU CLOSE

Τα metro και δεν βγαίνουν

18.02.2011 09:10
Τα metro και δεν βγαίνουν - Media

Δεν χρειάζεται να έχεις οικονομικές περγαμηνές για να υπολογίσεις ότι το εισιτήριο του μετρό δεν… βγαίνει με τίποτα! Σε μια περίοδο που δικαίως ή αδίκως έχουν θιγεί όλα τα εισοδήματα, μια τόσο « γενναία» αύξηση θίγει ξανά, ουσιαστικά και βαθιά, τις οικονομικά αδύνατες τάξεις του λαού μας.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Δεν χρειάζεται να έχεις οικονομικές περγαμηνές για να υπολογίσεις ότι το εισιτήριο του μετρό δεν… βγαίνει με τίποτα! Σε μια περίοδο που δικαίως ή αδίκως έχουν θιγεί όλα τα εισοδήματα, μια τόσο « γενναία» αύξηση θίγει ξανά, ουσιαστικά και βαθιά, τις οικονομικά αδύνατες τάξεις του λαού μας. Αλλά και αντικειμενικά είναι μεγάλο το αντίτιμο που καλείται ο πολίτης να καταβάλει για να χρησιμοποιήσει το μέσον για τρεις – τέσσερεις στάσεις, το πολύ, μια και το μετρό μας δεν διαθέτει καμιά πολυδαίδαλη διαδρομή. Γιατί δεν κάθονται να σκεφτούν μια πιο δίκαιη κοινωνικά τιμή, που να είναι «έξυπνη» και να τους βολεύει όλους; Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείς μόνο τις γραμμές του μετρό, γιατί να είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις 1,40, δίχως να μεταβιβάζεσαι σε λεωφορείο; Με τη λογική που αντέτεινε ο κ. Ρέππας στο κίνημα «δεν πληρώνω», ότι δηλαδή δεν είναι δυνατό να πληρώνουν οι κάτοικοι της επαρχίας τα εισιτήρια που… δεν κόβονται στην Αθήνα, έτσι δεν είναι και δίκαιο να πληρώνουν οι χρήστες του μετρό τις μετακινήσεις που γίνονται με τα λεωφορεία. Επίσης, αυτή η πανάκριβη κάρτα των ενιαίων μετακινήσεων των 45 ευρώ τον μήνα, πέραν του ότι είναι αναίτια πανάκριβη, γιατί πρέπει να υποχρεώνει ξανά τον επιβάτη του μετρό να πληρώνει αντίτιμο και για τα λεωφορεία που δεν χρησιμοποιεί; Πρόκειται για μερικά απλά ερωτήματα που θέτουμε στην προσπάθειά μας να συμβάλουμε στη θεμελίωση της κοινής λογικής σε αυτό τον τόπο. Τα δίκαια μέτρα δεν χρειάζονται πολύπλοκες λύσεις· απλές λύσεις χρειάζονται. Μειώστε άμεσα τα εισιτήρια και ορίστε αντίτιμα ανά περίπτωση και κυρίως με κοινωνικά κριτήρια. Αν μας παίρνει, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, για παράδειγμα, και οι άνεργοι να μην πληρώνουν τις μετακινήσεις τους… Αλλά, έλεος! Μη ζητάτε μόνο από τον λαό κατανόηση – που δείχνει –, αλλά βοηθήστε και σεις, και κυρίως μην επιδεινώνετε την κατάσταση. Τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών είναι αδικαιολόγητα ακριβά…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:23