search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:38
MENU CLOSE

Επεισοδιακή η Συνέντευξη Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Ένταση με συμβασιούχους της Βουλής (Videos)

31.08.2015 16:54
Σχέδιο για μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων - Media

Απρόοπτα σημειώθηκαν κατά τη συνέντευξη τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

 

Απρόοπτα σημειώθηκαν κατά τη συνέντευξη τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Συμβασιούχοι της Βουλής διαμαρτυρόμενοι, σήκωσαν πανό που έγραφε: «Τέλος στη Ζωή της ανεργίας»

«Τι θα κάνετε με τους συμβασιούχους της Βουλής που επί μήνες εργάζονται χωρίς να πληρώνονται;» την ρώτησαν με την Πρόεδρο της Βουλής να απαντά: «Θέλετε προφανώς να προβοκάρετε».

Συμβασιούχος: «Τεράστια απογοήτευση – Περίμενα διαφορετικά πράγματα από εσάς»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε μια γυναίκα που απευθύνθηκε συγκινημένη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ήταν τεράστια απογοήτευση, περίμενα διαφορετικά πράγματα από σας. Θα ήθελα να το νιώσετε αυτό που σας λέω. Δεν λέω ψέματα. Πρέπει να βρείτε τρόπο να αποκαταστήσετε την αδικία. Δεν υπήρξαμε ούτε κομματόσκυλα, ούτε αργόσχολοι, ούτε σαλτιμπάγκοι. Δεν γίνεται να μένουμε στον δρόμο, χωρίς ρεύμα, με παιδιά, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» είπε μεταξύ άλλων η συμβασιούχος.

Η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου: Η Βουλή έχει χρησιμοποιηθεί ως πεδίο πελατειακών σχέσεων

Απαντώντας η απελθούσα Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ανέλαβα Πρόεδρος της Βουλής με πάρα πολύ κόπο, επιχείρησα να χαρτογραφήσω ποιο ήταν το προσωπικό. Ανακάλυψα συμβάσεις που δεν είναι πουθενά καταχωρημένες. Υπήρχαν στη Βουλή άνθρωποι με σχέση εργατικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που ανανεώνεται επί χρόνια.

Με απασχόλησαν δύο θέματα: Πρώτον, γιατί η Βουλή των 1.300 υπαλλήλων, δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες και να έχει έκτακτες ανάγκες. Δεύτερον, οι άνθρωποι αυτοί παρείχαν πραγματική εργασία γιατί να βρίσκονται σε καθεστώς εικονικής σύμβασης, σε ομηρία. Τα συμπεράσματα είναι οδυνηρά για το τι έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια. Η Βουλή έχει χρησιμοποιηθεί ως πεδίο εξυπηρετήσεων, σύναψης συμβάσεων, ως πεδίο πελατειακών σχέσεων».

Προκλήσεις και νέα ένταση

Ένταση επικράτησε και όταν κατά τη διάρκεια της παρέμβασης των συμβασιούχων της Βουλής, ένας από τους ακροατές έκανε λόγο για «προβοκάτσια».

Τα πνεύματα οξύνθηκαν εκ νέου και όταν κατά την αποχώρησή τους οι συμβασιούχοι της Βουλής προκλήθηκαν από κάποιους που βρίσκονταν στο ακροατήριο.


 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15