04/06/2020 05:46:38
24.9.2009

Μια νέα πλατεία, άλλη μια κόντρα...

Μια νέα πλατεία, άλλη μια κόντρα... - Media

Κανένας δεν φανταζόταν ότι η φιέστα την οποία οργάνωναν οι επιτελείς του δημάρχου πριν από λίγες μέρες για να εγκαινιάσει έναν νέο χώρο πρασίνου που βρίσκεται στον σταθμό μετρό του Κεραμικού και  κατασκευάστηκε από την εταιρεία «Αττικό Μετρό», θα μετατρεπόταν σε ένα πεδίο αντιπαράθεσης του δημάρχου και των διαμαρτυρόμενων φορέων και κατοίκων της περιοχής…

Ο δήμαρχος στην ομιλία που παρέθεσε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, σύμφωνα με τον σύλλογο «Μέγας Αλέξανδρος», απέφυγε να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους εξαφανίστηκαν η παιδική χαρά, το γήπεδο μπάσκετ, τα παγκάκια και τα σκίαστρα που υπήρχαν πριν από την κατασκευή του σταθμού του μετρό, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να ηλεκτριστεί. Το γεγονός ότι εκεί βρέθηκαν και διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι φαίνεται ότι πυροδότησε την οργή του δημάρχου, ο οποίος ανέλαβε να τους νουθετήσει με τον γνωστό του τρόπο και διά της μεθόδου της καθυβρίσεως.

Ετσι λοιπόν άρχισε να κάνει «εκτενείς» αναφορές στους κατοίκους που αντιδρούν με την πολιτική του, μέσα από τους μαζικούς τοπικούς συλλόγους, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και ανεβάζοντας παράλληλα την αντιπαράθεση στα ύψη.

Ο καταγγελτικός (;) λόγος του δημάρχου ήταν «πολιτικού, αθλητικού, θεατρικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου». Χαρακτήρισε τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους ως πιόνια ενός κόμματος και περιπλανώμενο θίασο, καθώς και ως ντεκόρ της εκδήλωσης που οργάνωσε ο δήμος, μια θλιβερή μειοψηφία. Eπίσης τους κατηγόρησε ότι θέλουν να μετατρέψουν την Αθήνα σε ένα μεγάλο νεκροταφείο!!!

Και βεβαίως οι κάτοικοι ρίχνουν με τη σειρά τους  «καυτές» βολές εναντίον του δημάρχου τονίζοντας  ότι «στη λειτουργία της πόλης μας υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους κατοίκους που ζουν, διασκεδάζουν, εργάζονται και στα συμφέροντα που θέλουν να τσιμεντοποιήσουν  τα πάντα χάριν του κέρδους».

Μάλιστα οι κάτοικοι προχώρησαν λίγο παραπάνω επισημαίνοντας ότι η καινούργια πλατεία  που εγκαινιάζει ο δήμαρχος θα λάβει επιχειρηματικές χρήσεις,  αφού όπως δήλωσε ο Κακλαμάνης τη φροντίδα της πλατείας θα την έχουν οι καταστηματάρχες (!!!), ενώ όπως φαίνεται στα καινούργια πεζοδρόμια άμεσα θα ξεπροβάλουν τραπέζια καταστημάτων και οι πεζοί για ακόμη μια φορά θα στριμώχνονται στον δρόμο μεταξύ σταθμευμένου και διερχόμενου αυτοκινήτου…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.