search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:57
MENU CLOSE

Ο Σαρλ Αζναβούρ προτείνει να μείνουν οι πρόσφυγες στα ερημωμένα χωριά της Γαλλίας (Photos)

02.09.2015 10:22
Ο Σαρλ Αζναβούρ προτείνει να μείνουν οι πρόσφυγες στα ερημωμένα χωριά της Γαλλίας (Photos) - Media

Ο τραγουδιστής Σαρλ Αζναβούρ έκανε έκκληση σήμερα να δοθεί μια ευκαιρία “ζωής” στους πρόσφυγες που φτάνουν στη Γαλλία.

 

Ο τραγουδιστής Σαρλ Αζναβούρ έκανε έκκληση σήμερα να δοθεί μια ευκαιρία “ζωής” στους πρόσφυγες που φτάνουν στη Γαλλία, υπερασπιζόμενος την ιδέα που είχε διατυπώσει την περασμένη άνοιξη να κατοικηθούν και πάλι τα χωριά που έχουν ερημώσει με αυτούς τους ανθρώπους.

“Με λυπεί πολύ, αισθάνομαι οδύνη, βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους να περιφέρονται, σαν χαμένοι, με τα παιδιά τους” είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο τραγουδιστής που είναι πλέον 91 ετών. “Εγώ δεν έζησα κάτι τέτοιο όμως νομίζω ότι οι γονείς μου βίωσαν μια τέτοια κατάσταση”, πρόσθεσε.

Ο Αζναβούρ γεννήθηκε το 1924 στο Παρίσι από Αρμένιους γονείς.

“Πρέπει να τους βρούμε μια ζωή, πρέπει να οικοδομήσουμε το μέλλον τους”, συνέχισε υπενθυμίζοντας ότι την άνοιξη είχε προτείνει να ξανακατοικηθούν τα ερημωμένα γαλλικά χωριά από αυτούς τους πρόσφυγες.

“Το θέμα είναι να γεμίσουμε τα χωριά με ανθρώπους διαφορετικών επαγγελμάτων. Άνθρωποι κάθε επαγγέλματος έχουν πάρει τους δρόμους, δίχως καμιά εξαίρεση. Σίγουρα υπάρχουν μεταξύ τους γιατροί, αρτοποιοί, μηχανικοί αυτοκινήτων… Και, σε μια τέτοια κατάσταση, η Γαλλία θα γινόταν το παράδειγμα. Ο κόσμος θα έλεγε: για δείτε εκεί, ξανάχτισαν τα χωριά. Θα μπορούσαμε να ξανανοίξουμε τα σχολεία, τα ταχυδρομεία…” συνέχισε.

Ο Αζναβούρ διευκρίνισε ότι δεν έχει συζητήσει την ιδέα του με πολιτικούς ή με δημάρχους αλλά είπε ότι ξέρει να “κινητοποιεί” τον κόσμο, όπως το είχε κάνει το 1989, όταν μαζί με άλλους καλλιτέχνες τραγούδησε ένα τραγούδι για την Αρμενία που τότε είχε πληγεί από έναν πολύ ισχυρό σεισμό.

Ο 91χρονος τραγουδιστής γεννήθηκε στο Παρίσι από Αρμένιους γονείς 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:57