search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:29
MENU CLOSE

Ρωσία και Κίνα ετοιμάζουν το υπερτζετ – απάντηση σε Boeing και Airbus

02.09.2015 14:00
Ρωσία και Κίνα ετοιμάζουν το υπερτζετ - απάντηση σε Boeing και Airbus - Media

«Στα σκαριά» βρίσκεται κινεζορωσική συμφωνία για τη παραγωγή ενός μεγάλου επιβατικού αεροσκάφους, ικανού να ανταγωνιστεί την Boeing και την Airbus.

«Στα σκαριά» βρίσκεται κινεζορωσική συμφωνία για τη παραγωγή ενός μεγάλου επιβατικού αεροσκάφους, ικανού να ανταγωνιστεί την Boeing και την Airbus.

Η ρωσική κυβέρνηση είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει το αρχικό στάδιο του εγχειρήματος, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας. Αργότερα, η συνεργασία ενδέχεται να επεκταθεί και στην παραγωγή κινητήρων, ανέφερε.

Η κίνηση εντάσσεται στην τακτική του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, για σύσφιξη των σχέσεων με την Κίνα, μετά τη δραματική επιδείνωση των σχέσεων με την Αμερική και την Ευρώπη λόγω της σύρραξης στην Ουκρανία.

Το εγχείρημα της παραγωγής ενός μεγάλου επιβατικού τζετ ενδέχεται να κοστίσει έως και 20 δις δολάρια, εκτιμούν αναλυτές. Ωστόσο οι αεροπορικές εταιρείες υπολογίζεται ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα προχωρήσουν σε παραγγελίες περισσότερων από 8.800 αεροσκαφών, ενώ μόνο οι εταιρείες της Κίνας αναμένεται να παραγγείλουν 1.500 αεροσκάφη, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Boeing.

Κίνα και Ρωσία φιλοδοξούν να αποσπάσουν ένα υπολογίσιμο μερίδιο της αγοράς από την ευρωπαϊκή Airbus και την αμερικάνικη Boeing.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:28