search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:39
MENU CLOSE

Τα γούρια του Αλέξη – Ο φραπέ και οι σέλφι

02.09.2015 15:27
Τρόλαρε τις σέξι selfies της κόρη του - Δείτε πώς (Photos) - Media

Αν και δεν συνηθίζεται η πίστη στα «γούρια» στον χώρο της Αριστεράς, ωστόσο ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δείχνει να τα … πιστεύει.

 

Αν και δεν συνηθίζεται η πίστη στα «γούρια» στον χώρο της Αριστεράς, ωστόσο ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δείχνει να τα … πιστεύει.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη κατά την διάρκεια της περιοδείας του στη δυτική Κρήτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τέτοια δείγματα, τα οποία  και απαριθμεί…

«Δεν γνωρίζω εάν πιστεύετε στα γούρια, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας σίγουρα πιστεύει και μάλιστα όταν βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο αρχίζει και τα μαζεύει. Θέλετε μερικά παραδείγματα;

Άρχισε την προεκλογική του ομιλία από τα Χανιά, γιατί η πόλη αυτή είναι… γούρικη γι’ αυτόν. Το είπε ο ίδιος: «Ξεκίνησα την περιοδεία από τα Χανιά από όπου τέλειωσα την προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Γούρικη είναι η πόλη για τον ΣΥΡΙΖΑ και για μένα προσωπικά».

Απλώς να  του υπενθυμίσω ότι στα Χανιά βρίσκεται το «στρατηγείο» του Κων. Μητσοτάκη, του πιο… γουρλή πολιτικού.

Αλλά σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας του στην πόλη των Χανίων τα γούρια δεν σταμάτησαν να έρχονται τα ένα μετά το άλλο.

Μόλις βγήκε από το ξενοδοχείο μια γυναίκα, του φόρεσε στον ώμο ένα κρητικό μαντίλι, του είπε ότι είναι… γούρικο και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία».

Ένας από τους καταστηματάρχες, στη δημοτική αγορά που επισκέφθηκε, του δώρισε ένα κομπολόι, λέγοντάς του επίσης ότι είναι γούρικο.

Αλλά για να πιάσει το γούρι έπρεπε να πιει και ένα σφηνάκι τσικουδιά. Την οποία την ήπιε «άσπρο πάτο».

Και να σκεφτείτε ότι οι δήμαρχοι που τον συνάντησαν λίγη ώρα αργότερα δεν του πρόσφεραν τσικουδιά (όπως συνηθίζουν σε όλους τους υψηλούς επισκέπτες τους), αλλά… φραπέ και νερά καθώς και κρητικά παξιμάδια. Και εκεί τους είπε ότι είναι ανάγκη να«βγούμε» από το χαντάκι…

Οι εκδηλώσεις προς το πρόσωπό του πάντως συνεχίστηκαν σε κάθε γωνιά των Χανίων που πήγαινε.

Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας του έκανε δώρο έναν… φάρο.

Ένα αντίγραφο ενετικού φάρου, με το οποίο ο κ. Τσίπρας ενθουσιάστηκε λέγοντας πως ο φάρος είναι από τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Ελλάδας.

Του δώρισε επίσης και ένα λεύκωμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, το οποίο ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα το διαβάσει, αλλά όταν βρει χρόνο.

Ένας πολίτης βρήκε την ευκαιρία να του ζητήσει δουλειά: «Πρόεδρε, θέλουμε δουλειές» του είπε, με αποτέλεσμα ο κ. Τσίπρας να τον πλησιάσει και να του πει: 

«Εμείς θα σας βλέπουμε στα μάτια, η καθαρότητα είναι εγγύηση». Δεν γνωρίζω εάν ο πολίτης αυτός έμεινε ικανοποιημένος από την απάντηση που του έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένας πιτσιρικάς σίγουρα έμεινε ενθουσιασμένος όταν εισέπραξε… αυτόγραφο από τον κ. Τσίπρα.

Επειδή δεν υπήρξε πρόχειρο χαρτί, το αυτόγραφο γράφτηκε σε ένα προεκλογικό φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Και τι νομίζετε ότι έγραψε; «Η… ελπίδα έρχεται. Αλέξης Τσίπρας». Ήταν όμως το προηγούμενο προεκλογικό σύνθημα του προέδρου καταλήγει ο Βηματοδότης.

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας δεν χάλασε ούτε το χατήρι κάποιων νεολαίων του ζήτησαν  να φωτογραφηθούν μαζί του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:37