search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:46
MENU CLOSE

Στο «σφυρί» βγαίνει μενού από το τελευταίο γεύμα στον Τιτανικό (Photos)

02.09.2015 16:40
Στο «σφυρί» βγαίνει μενού από το τελευταίο γεύμα στον Τιτανικό (Photos) - Media

Το μενού από το τελευταίο γεύμα στον Τιτανικό – ένα από τα τρία που έχουν διασωθεί – θα εκτεθεί σε δημοπρασία στις 30 Σεπτεμβρίου.

 

Το μενού από το τελευταίο γεύμα στον Τιτανικό – ένα από τα τρία που έχουν διασωθεί – θα εκτεθεί σε δημοπρασία στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο ιστορικός κατάλογος με το τελευταίο γεύμα παραδόθηκε στις αρχές από τον Αβραάμ Λίνκολν Σάλομαν, έναν επιβάτη της πρώτης θέσης του Τιτανικού.

Ο Σάλομαν ήταν από τους τυχερούς που επιβιβάστηκαν στη σωσίβια λέμβο με το “νούμερο 1”, που καταγράφηκε από τους δημοσιογράφους ως η “Βάρκα των Χρημάτων” αφού , όπως αποδείχθηκε, σε αυτήν επιβιβάστηκαν μόνο οι πάμπλουτοι επιβάτες που έβαλαν γερά το χέρι στην τσέπη για να διασφαλίσουν μία θέση. 

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, η τιμή του συγκεκριμένου καταλόγου μπορεί να αγγίξει το ποσό των 70.000 δολαρίων. 

Στη δημοπρασία της 30ης Σεπτεμβρίου, στην 30η επέτειο της ανακάλυψης του ναυαγίου στον βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού, προς πώληση θα τεθούν επίσης ένα εισιτήριο από τα πολυτελέστατα λουτρά του Τιτανικού, αλλά και το γράμμα που έστειλε στον Σάλομον μία άλλη επιβάτιδα του Τιτανικού, η Μαμπέλ Φρανκατέλι, έξι μήνες μετά από την τραγωδία.

Το βρετανικό επιβατηγό υπερωκεάνιο βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912 μετά από σύγκρουση με ένα παγόβουνο κατά το παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη.

Μία ημέρα πριν από τη ναυτική τραγωδία, το γεύμα περιελάμβανε παστό βοδινό, ζυμαρικά και λαχανικά.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:45