search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:25
MENU CLOSE

Φωτοβολίδες κρότου – λάμψης από τη Ζωή

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1880
03/09/2015
02.09.2015 18:19
konstantopoulou.jpg

«Όχι στα μνημόνια, ναι στη Ζωή» έγραφε με φαρδιά, μεγάλα κατακόκκινα γράμματα το πανό που ξεδίπλωσαν υποστηρικτές της Ζωής Κωνσταντοπούλου, το οποίο δεν άφησαν από τα χέρια τους ούτε μια στιγμή από τις γεμάτες τρεισίμισι ώρες που κράτησε η συνέντευξη Τύπου της προέδρου της Βουλής τη Δευτέρα το απόγευμα.

«Όχι στα μνημόνια, ναι στη Ζωή» έγραφε με φαρδιά, μεγάλα κατακόκκινα γράμματα το πανό που ξεδίπλωσαν υποστηρικτές της Ζωής Κωνσταντοπούλου, το οποίο δεν άφησαν από τα χέρια τους ούτε μια στιγμή από τις γεμάτες τρεισίμισι ώρες που κράτησε η συνέντευξη Τύπου της προέδρου της Βουλής τη Δευτέρα το απόγευμα.

«Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη, ως συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα, που αποτελεί το πρώτο ανάχωμα σε αυτή τη λαίλα­πα που εξαπολύθηκε με την προκήρυξη των εκλογών», δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξηγώντας τα επόμενα πολιτικά της βήματα, που τη φέρνουν να βαδίζει στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη…

Όπως εξήγησε, «θα είμαι ενεργή, όπως από χρόνια αποφάσισα και δεσμεύτηκα απέναντι

στους συμπολίτες μου. Θα είμαι στο πλάι εκείνων που για μια ακόμα φορά αναλαμ­βάνουν την ευθύνη», υποστηρίζοντας πως «θα συμβάλω με όλες μου δυνάμεις αυτό το ανάχωμα να μετατραπεί σε πλατύ μέτωπο με όλους κι όλες που μοιραζόμαστε κοινά ορά­ματα και ευθύνη απέναντι στον λαό και την ιστορία».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι θε­ωρεί «κομβικής σημασίας» τη σύμπραξη στο εγχείρημα προσώπων όπως ο Μανώλης Γλέζος, η Σοφία Σακοράφα, ο Μίκης Θεοδωράκης και η Πέπη Ρηγοπούλου, σημειώνοντας, ωστόσο, πως τα ονόματα «δεν σημαίνουν συ­νεργασία, δεν είναι προαναγγελία» και τόνισε ότι είναι «σημαντική η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Γιάνης Βαρουφάκης».

Με την παρατήρηση πως «στα πέντε χρόνια μνημονίων είναι η πρώτη φορά που οι δανει- στές-εκβιαστές δεν αντιλέγουν σε μια εκλο­γική διαδικασία», η Ζωή Κωνσταντοπούλου «όπλισε» και εξαπέλυσε τα «πυρά» της κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Ακούσαμε την κ. Μέρκελ να λέει ότι ο κ. Τσίπρας είναι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης. Ο λόγος της μεταστροφής είναι ότι ο παραιτηθείς πρωθυπουργός ανέλα- βε να διαλύσει σε συνεργασία με ένα πρόθυ­μο επιτελείο, με τις πράξεις και με τις παραλεί­ψεις του, τον ΣΥΡΙΖΑ, το μοναδικό εμπόδιο και ανάχωμα στα σχέδια υποδούλωσης και αποι­κιοποίησης της χώρας».

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι πρέπει να δώσει απαντήσεις για «σκοτεινές περιόδους» και για «πολλά σκοτεινά σημεία», όπως η πρόωρη διάλυση της Βουλής και η πα­ραβίαση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Είναι «πολυπαιγμένο το έργο του κ. Τσίπρα, που λέει ”όποιος έχει εναλλακτικό σχέδιο, να το καταθέσει”. Είναι μεγάλο ψέμα. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπήρξε εναλλακτική και ότι δεν κατατέθηκαν προτάσεις εναλλακτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Βολές εξαπέλυσε και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου λέγοντας πως «ο ρόλος που διαδραμάτισε ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τον οποίο καταθέτω την απογοήτευσή μου για την προσχώρησή του σε απόπειρες εκκα­θάρισης της δημοκρατίας, θα πρέπει να διαλευκανθεί».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:23