search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:45
MENU CLOSE

Τρέχουν και δε φτάνουν στο Ποτάμι

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1880
03-09-2015
04.09.2015 03:00
2353299.jpg

Θορυβημένοι από την πιθανότητα εκλογικής καθίζησης, στο Ποτάμι τρέχουν και δεν φτάνουν οργανώνοντας συνεχώς εκδηλώσεις και επιχειρώντας να διαφοροποιηθούν από όλα τα υπόλοιπα κόμματα στην προεκλογική τους εκστρατεία.

 
Θορυβημένοι από την πιθανότητα εκλογικής καθίζησης, στο Ποτάμι τρέχουν και δεν φτάνουν οργανώνοντας συνεχώς εκδηλώσεις και επιχειρώντας να διαφοροποιηθούν από όλα τα υπόλοιπα κόμματα στην προεκλογική τους εκστρατεία.
Το μόνιμο μοτίβο του Σταύρου Θεοδωράκη «περί κυβέρνησης των άξιων» και μιας οικουμενικού τύπου διακυβέρνηση της χώρας, όπου οι ιδεολογίες ρίχνονται στο πυρ το εξώτερον, δεν φαίνεται να συγκινεί πολύ μεγάλες μάζες, και το Ποτάμι, δημοσκοπικά τουλάχιστον, βρίσκεται μεταξύ της τέταρτης και της έκτης θέσης, με το ΠΑΣΟΚ να επιχειρεί να το υπερκεράσει.
 
Ο Θεοδωράκης έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική καμπάνια του κόμματος, δεχόμενος σε μικρής κλίμακας συγκεντρώσεις ερωτήσεις από πολίτες, ενώ στη μάχη της διεκδίκησης της ψήφου θα δοθεί μεγάλη έμφαση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης στην περιφέρεια, αλλά και στο Διαδίκτυο, και ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Για τον λόγο αυτόν άλλωστε το Ποτάμι διοργάνωσε χθες στις 9.00 μ.μ. διαδικτυακή συζήτηση, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες του Διαδικτύου να ρωτήσουν απ’ ευθείας τον Θεοδωράκη ό,τι και όπως θέλουν μέσω Facebook. 
 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού βρέθηκε για μία ώρα μπροστά από τον υπολογιστή του και  απάντησε σε πραγματικό χρόνο στα ερωτήματα που  του έθεταν οι πολίτες. Στο Ποτάμι εκτιμούν ότι μέχρι τις εκλογές θα αναπτύξουν όλα τα πολιτικά τους επιχειρήματα, που εξαντλούνται σε μια πρακτική διαχείριση του νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου που έχει επιβληθεί στην Ευρώπη. 
 
Το ζήτημα είναι ότι η πόλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. και το αίτημα της κυβερνητικής ικανότητας μπορεί να αποβούν μοιραία για την εκλογική εκτίναξη που προσδοκά ο Σταύρος Θεοδωράκης, γι’ αυτό τις τελευταίες μέρες ανεβάζει αντιπολιτευτικές στροφές εξαπολύοντας διμέτωπο αγώνα και παραμερίζοντας τη ρητορική περί παλιού και νέου πολιτικού συστήματος, στο οποίο άλλωστε έχει να συναγωνιστεί τον ΣΥΡΙΖΑ, που το προβάλλει ως κεντρικό πολιτικό δίλημμα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:45