search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:48
MENU CLOSE

Προβληματίζει την Κουμουνδούρου η χαμηλή συσπείρωση – Οι στόχοι της προεκλογικής εκστρατείας

03.09.2015 07:39
Προβληματίζει την Κουμουνδούρου η χαμηλή συσπείρωση – Οι στόχοι της προεκλογικής εκστρατείας - Media

Εκνευρισμό προκαλούν στην Κουμουνδούρου τα στοιχεία που βγαίνουν από τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες εμφανίζουν τη διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ιδιαίτερα μειωμένη και υπάρχει και μέτρηση που δείχνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με μικρή διαφορά.

 

Εκνευρισμό προκαλούν στην Κουμουνδούρου τα στοιχεία που βγαίνουν από τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες εμφανίζουν τη διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ιδιαίτερα μειωμένη και υπάρχει και μέτρηση που δείχνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με μικρή διαφορά.

Οι επιτελείς της Κουμουνδούρου, αναγνωρίζουν ότι η συσπείρωση του κόμματος είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θεωρούν ότι η προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων που ξεκίνησε με την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς τις επόμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο αυτό στελέχη της Κουμουνδούρου, διατυπώνουν σοβαρές αμφιβολίες για την ακρίβεια των δημοσκοπήσεων, καθώς όπως τονίζουν διεξήχθησαν μέσα στον Αύγουστο όπου μεγάλο μέρος των πολιτών δεν είχε επιστρέψει στα αστικά κέντρα και ταυτόχρονα αφήνουν να εννοηθεί ότι οι δικές τους μετρήσεις καταγράφουν διαφορετικά αποτελέσματα. Επιτελείς της Κουμουνδούρου εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές και τονίζουν ότι το ερώτημα θα είναι το ποσοστό της διαφοράς.

Οι επόμενες κινήσεις

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αναδείξει το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα και τις διαφορές που έχει με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων και θα διατηρήσει χαμηλούς τόνους στην αντιπαράθεση με την Αριστερά και το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο του δεν διαφέρει σε τίποτα από το σχέδιο του Σόιμπλε. Ψηλά στη ρητορική που επιχειρεί να βάλει στην προεκλογική ατζέντα είναι τα ζητήματα διαφθοράς, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να δώσει σοβαρά δείγματα για την αλλαγή του τρόπου αντιμετώπισης των συγκεκριμένων υποθέσεων.

Σχετικά με το θέμα κατάρτισης των ψηφοδελτίων, κομματικές πηγές αναφέρουν ότι γίνεται χωρίς παρεμβάσεις στη σειρά των εκλεγμένων και ότι οι κενές θέσεις που προέκυψαν από τις αποχωρήσεις βουλευτών θα συμπληρωθούν, μεταξύ άλλων, από τη συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τελείως διαφορετικό αναμένεται να είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας με πρόσωπα που θα υποδηλώνουν την προσπάθεια διεύρυνσης.

Δεν συνεργαζόμαστε με τη ΝΔ

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ, ρίχνοντας τους τόνους για την πιθανότητα συνεργασίας με τα υπόλοιπα κόμματα. Χθες η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη απέκλεισε κάθε σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι αυτό «είναι κρυφός πόθος της ΝΔ, αλλά και πολλών κύκλων που επιβουλεύονται τη χώρα. Δεν θα συμβεί. Απολύτως σαφώς». Και σήμερα το πρωί ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία και κοινός τόπος για την αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων με ένα κόμμα, όπου ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού ελέγχεται για την υπόθεση Λαγκάρντ.

Οι περιοδείες και οι ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα

Μετά την εκκίνηση των περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα από την Κρήτη, όπου στις προηγούμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε κάποιες από τις μεγαλύτερες διαφορές από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα μιλάει στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω (στις 8 μμ). Την Παρασκευή θα επισκεφθεί τη Λιβαδειά και την Κυριακή τη Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθεί την έκθεση της ΔΕΘ και θα απευθύνει ομιλία στο «Βελλίδειο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:48