search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:21
MENU CLOSE

Λαπαβίτσας: Καμία σχέση οι θέσεις Σόιμπλε και Λαϊκής Ενότητας

03.09.2015 07:45
Λαπαβίτσας: Eυκολότερη  η μετάβαση στη δραχμή, από την εφαρμογή του Μνημονίου - Media

«Εμείς δεν είμαστε το κόμμα της δραχμής, είμαστε το κόμμα του αντιμνημονιακού προγράμματος» τόνισε ο Κώστας Λαπαβίτσας, σε συνέντευξή του στο ThePressProject. «Το ευρώ πνίγει την Ελλάδα», είπε ο κ. Λαπαβίτσας που εξέφρασε την άποψη ότι η Λαϊκή Ενότητα έχει διατυπώσει τη μοναδική αντιπολιτευτική πρόταση, η οποία ταυτόχρονα είναι πρόταση εξουσίας.

 

«Εμείς δεν είμαστε το κόμμα της δραχμής, είμαστε το κόμμα του αντιμνημονιακού προγράμματος» τόνισε ο Κώστας Λαπαβίτσας, σε συνέντευξή του στο The Press Project. 

«Το ευρώ πνίγει την Ελλάδα», είπε ο κ. Λαπαβίτσας που εξέφρασε την άποψη ότι η Λαϊκή Ενότητα έχει διατυπώσει τη μοναδική αντιπολιτευτική πρόταση, η οποία ταυτόχρονα είναι πρόταση εξουσίας.

Αναλύοντας την – προτεινόμενη από τη ΛΑΕ- τακτική της παύσης πληρωμών και της αξίωσης να διαγραφεί το χρέος, ο γνωστός οικονομολόγος είπε μεταξύ άλλων ότι ενδέχεται «να υπάρξουν απαντήσεις σοβαρές που θα πατούν στις γεωπολιτικές συνθήκες» και πρόσθεσε πως το τελευταίο που θα ήθελε η Ευρώπη θα ήταν να δημιουργήσει συνθήκες αστάθειας στη Μεσόγειο.

Ερωτηθείς εάν το σχέδιο Σόιμπλε και το πρόγραμμα της ΛΑΕ  σχετίζονται, ο κ. Λαπαβίτσας είπε ότι το σχέδιο Σόιμπλε εφαρμόζει αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ. «Την πρόταση Σόιμπλε τη διαβάσαμε. Το ένα σκέλος προβλέπει μνημόνιο και ιδιωτικοποιήσεις. Το δεύτερο μιλάει για πενταετές πάγωμα. Εμείς λέμε άλλα», ανέφερε.

Είπε ακόμη: «Μέσα στη νομισματική ένωση δεν μπορεί να μείνει η Ελλάδα. Είναι καταστροφή για τη χώρα το ευρώ. Δεν μπορείς να λες αυτό που έλεγαν οι άλλοι, ότι θα μείνουμε και θα το αλλάξουμε το κλαμπ του ευρώ».

Ως προς το υπό διαμόρφωση πολιτικό σκηνικό, ανέφερε: «Περιμένω μετά τις εκλογές να δούμε πολιτικά τέρατα. Έχουμε πέντε κόμματα τα οποία ουσιαστικά αποτελούν συμπολίτευση. (…) Δεν θα δεχτώ να συνεργαστούμε με μνημονιακό κόμμα, αυτό θα αναιρούσε την ύπαρξή μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την αξιοπιστία του».

Ερωτηθείς αν υπάρχει κίνδυνος εκτόξευσης του πληθωρισμού, σε περίπτωση επαναφοράς του εθνικού νομίσματος, σημείωσε πως «ακόμα και με υποτίμηση του νέου νομίσματος κατά 50%, που εμείς μιλάμε για υποτίμηση έως 10%, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Ο πληθωρισμός δεν είναι καλό πράγμα, αλλά δεν τίθεται θέμα υπερπληθωρισμού».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:21