search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:32
MENU CLOSE

Παυλόπουλος: «Η εικόνα του νεκρού παιδιού, είναι ένας εφιάλτης που δεν μπορεί να αφήσει καμία συνείδηση να κοιμάται ήσυχη»

03.09.2015 11:28
Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου σε Άγκυρα: «Η αυθαιρεσία δεν θα περάσει» - Media

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι η ευθύνη της Ευρώπης είναι μεγάλη

 

 

“Η εικόνα του νεκρού παιδιού, που είδαμε, είναι ένας εφιάλτης που δεν μπορεί να αφήσει καμία συνείδηση να κοιμάται ήσυχη” τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, Δανιήλ Έσδρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος ” Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αγνοήσει αυτή την εικόνα που από μόνη της δείχνει πως αυτές τις ώρες όχι μόνο είμαστε ανέτοιμοι, αλλά δεν φροντίσαμε, ενώ τα φαινόμενα ήταν ορατά, να αντιμετωπίσουμε από κοινού το πρόβλημα”.

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι ” η ευθύνη της Ευρώπης στον τομέα αυτόν είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί από το 2008, όταν πήρε η Ευρώπη την μεγάλη πρωτοβουλία για την δημιουργία του Συμφώνου για την Μετανάστευση και το ‘Ασυλο ήταν μπροστά μας τα ζητήματα αυτά, φαινόντουσαν, ιδίως με τις φωτιές του πολέμου στη Μέση Ανατολή”.

Μάλιστα, παρατήρησε ότι “είναι ώρα, τώρα, αμέσως να κινητοποιηθούμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση και κυρίως να ρίξουμε το βάρος στον ανθρωπισμό, στην προστασία του ανθρώπου, στην ευαισθησία που πρέπει να υπάρχει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς” και πρόσθεσε ότι σε αυτόν τον τομέα η παρουσία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης μπορεί και πρέπει να είναι κορυφαία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:31