search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:37
MENU CLOSE

Περίπτερο για τις διαδικτυακές απάτες στην ΔΕΘ από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

03.09.2015 15:03
Περίπτερο για τις διαδικτυακές απάτες στην ΔΕΘ από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Media

Για τις απάτες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές συναλλαγές ετοιμάζεται να λειτουργήσει περίπτερο στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2015 η Ελληνική Αστυνομία.

 

Για τις απάτες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές συναλλαγές ετοιμάζεται να λειτουργήσει περίπτερο στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2015 η Ελληνική Αστυνομία.

Στο πληροφοριακό αυτό κέντρο, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα παρουσιάσει την πλατφόρμα «FeelSafe», η οποία αφορά την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των καταναλωτών αλλά και των μελών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε).

Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιήθηκε η ιστοσελίδα www.cyberalert.gr/feelsafe αλλά και η πρωτοποριακή εφαρμογή (application) για iOS & Android “FeelSafe”.

Στην πλατφόρμα αυτή θα παρουσιάζονται με άμεσο τρόπο οδηγίες για την αποφυγή ηλεκτρονικών απατών ανά κατηγορία. Ο συνδυασμός αυτών των πληροφοριών με online γραμμή καταγγελιών (SOS) και η καθημερινή ενημέρωση από εξειδικευμένους αξιωματικούς της ΔΙ.Δ.Η.Ε. για τις τρέχουσες παγίδες – απάτες κρίνεται ως καθοριστική στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.

Τα εγκαίνια του περιπτέρου  έχουν προγραμματισθεί το Σάββατο από τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Αντώνη Μακρυδημήτρη μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη ενώ έχει προγραμματισθεί συνέντευξη τύπου εντός  ΔΕΘ την 5-9-2015 και ώρα 13.00 από τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη μαζί με τον Υποστράτηγο Μανώλη Σφακιανάκη στην  οποία θα παρουσιαστεί η καινοτόμος ψηφιακή πλατφόρμα FeelSafe.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά:  111 88

Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο:  [email protected]

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33