search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:27
MENU CLOSE

Βρετανία: Εκστρατεία υπέρ του Brexit ξεκινά ο Φάρατζ

04.09.2015 06:17
Βρετανία: Εκστρατεία υπέρ του Brexit ξεκινά ο Φάρατζ - Media

Εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), όπως ανακοίνωσε ο ηγέτης του, Νάιτζελ Φάρατζ.

 

Εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), όπως ανακοίνωσε ο ηγέτης του, Νάιτζελ Φάρατζ.

Η συμμετοχή της Βρετανίας στην Ε.Ε. και οι όροι της αποτέλεσαν αιτία σφοδρών συγκρούσεων στην προεκλογική εκστρατεία εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Μαΐου στη χώρα. Μετά τη νίκη του Συντηρητικού κόμματος στις εκλογές, η κυβέρνηση υπέβαλε στο κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο που προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. ή την έξοδό της από αυτή. Βάσει του νομοσχεδίου, το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί το αργότερο την 31η Δεκεμβρίου 2017.

Ο Φάρατζ ανήρτησε χθες στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ένα μήνυμα με το οποίο προανήγγειλε μια «σημαντική ανακοίνωση» σήμερα το μεσημέρι για την «μεγαλύτερη εκστρατεία που έχει κάνει ποτέ το UKIP υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.».

Η εκστρατεία αυτή θα υποστηρίξει οποιοδήποτε ευρωσκεπτικιστικό κίνημα στη Βρετανία, αλλά δεν ενωθεί επίσημα με τις εκστρατείες άλλων κομμάτων, διευκρίνισε ο Φάρατζ στον ιστότοπο που δημιουργήθηκε γι’ αυτήν. Πρόσθεσε ότι το UKIP είναι έτοιμο να αντιπαρατεθεί με τους «φιλοευρωπαίους».

Το UKIP έχει επανειλημμένα δεσμευθεί υπέρ του δημοψηφίσματος και υπέρ κοινών προσπαθειών για να μειωθεί η παράτυπη μετανάστευση στη Βρετανία.

Ο Φάρατζ απορρίπτει τον χαρακτηρισμό «ρατσιστικό» που αποδίδεται στο κόμμα του επειδή απαιτεί τη αυστηροποίηση της βρετανικής πολιτικής όσον αφορά τη μετανάστευση.

Σε δηλώσεις του αυτή την εβδομάδα τόνισε ότι η πολιτική της Ε.Ε. έναντι των προσφύγων έχει προκαλέσει μια ανεξέλεγκτη ροή οικονομικών μεταναστών που αναζητούν δουλειά στις ευρωπαϊκές χώρες. Ο ηγέτης του UKIP κάλεσε τα κράτη μέλη της Ε.Ε. να ακυρώσουν τη συμφωνία Σένγκεν, την οποία η Βρετανία δεν έχει υπογράψει.

Μια έρευνα της εταιρείας ORB η οποία είχε δημοσιευθεί τον Ιούλιο είχε καταδείξει πως το 55% των Βρετανών επιθυμεί η χώρα να παραμείνει στην Ε.Ε. ενώ το 45% τάσσεται υπέρ της αποχώρησής της από την Ένωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:26