search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:07
MENU CLOSE

Πέθανε η εκδότρια του «Κέδρου» Κάτια Λεμπέση

04.09.2015 10:07
Πέθανε η εκδότρια του «Κέδρου» Κάτια Λεμπέση - Media

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 67 ετών, η εκδότρια Κάτια Λεμπέση μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. 

 

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 67 ετών, η εκδότρια Κάτια Λεμπέση μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Η Κάτια Λεμπέση ήταν για χρόνια στο τιμόνι των εκδόσεων Κέδρος τις οποίες απέκτησε το 1985. 

Η Κάτια Λεμπέση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε Εκπαίδευση στο Goddard College στο Vermont της Αμερικής (ένα προοδευτικό πανεπιστήμιο με οικολογικό προσανατολισμό).
Στη μεταπολίτευση ενεργοποιήθηκε στο αυτόνομο γυναικείο κίνημα. Ίδρυσε τις Εκδόσεις Κύτταρο που εξέδωσαν τα πρώτα φεμινιστικά βιβλία στην Ελλάδα. Το 1985 απέκτησε με τον σύζυγό της, Ευάγγελο Παπαθανασόπουλο, τις Εκδόσεις Κέδρος τις οποίες διηύθυνε μέχρι πρόσφατα.

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιήθηκε στο οικολογικό κίνημα και διετέλεσε μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων. Ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές του 2007 και του 2012. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15