search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:05
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί, αλλά η πραγματικότητα δεν την αφήνει

04.09.2015 14:05
ΣΥΡΙΖΑ: Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί, αλλά η πραγματικότητα δεν την αφήνει - Media

«Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί, αλλά η πραγματικότητα δεν την αφήνει», τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις κατηγορίες του κόμματος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τη χώρα μέσα σε 7 μήνες.

 

«Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί, αλλά η πραγματικότητα δεν την αφήνει», τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις κατηγορίες του κόμματος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τη χώρα μέσα σε 7 μήνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραβάλει αναλυτικά τι πέτυχε μέσα από τη διαπραγμάτευση σε σύγκριση με την προηγούμενη κυβέρνηση “της ΝΔ και των συμμάχων της”, σημειώνει τα αρνητικά αποτελέσματα της διακυβέρνησης “Σαμαρά και Βενιζέλου” και καλεί εκ νέου τη ΝΔ να απαντήσει τι θα κάνει σε 7 συγκεκριμένα ζητήματα εφόσον κερδίσει τις εκλογές.

«Τώρα μας κατηγορούν ότι μέσα σε 7 μήνες καταστρέψαμε τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν καθημερινά ότι … πρέπει να συνεργαστούμε και να συγκυβερνήσουμε για το καλό της Ελλάδας», σχολιάζουν χαρακτηριστικά κύκλοι της Κουμουνδούρου.

Ασκώντας δριμεία κριτική, τονίζουν ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βαθιά επιθυμία του πολιτικού κατεστημένου στη χώρα μας, είναι να κάνει πράξη την αριστερή παρένθεση. Μια παρένθεση αριστερή, μια παρένθεση 7 μηνών για να ξεπλυθούν αμαρτίες 40 χρόνων».

Αναφέρουν επιπλέον ότι «θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό, να μας κατηγορούν οι δυνάμεις που επί 40 χρόνια κυβερνούσαν τη χώρα, ότι εμείς, μέσα σε 7 μόλις μήνες, καταφέραμε να την καταστρέψουμε» και κάνουν λόγο για τις δυνάμεις «της διαπλοκής, της διαφθοράς, του κομματισμού, της κλεπτοκρατίας, της υποταγής των απλών ανθρώπων στα μεγάλα συμφέροντα».

«Αυτοί που καταστρατήγησαν κάθε έννοια δημοκρατίας. Αυτοί που δημιούργησαν ένα κομματικό κράτος και ένα πελατειακό δημόσιο», προσθέτουν.

Ειδικότερα, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι τον Ιανουάριο η ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα βγάλει τη χώρα από το ευρώ.

«Κι όμως, εμείς, δώσαμε σκληρή μάχη, πήραμε ρίσκα, οδηγήσαμε τη διαπραγμάτευση στα όριά της, βγάλαμε τον ελληνικό λαό και τους λαούς της Ευρώπης στο προσκήνιο και τελικά καταφέραμε:

– να εξοικονομήσουμε πόρους από τα πρωτογενή πλεονάσματα για δημόσιες επενδύσεις και για να θωρακίσουμε τους οικονομικά ασθενέστερους. Η κυβέρνηση των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου είχε υπογράψει συμφωνία η οποία προέβλεπε υπέρογκα πλεονάσματα ύψους 3% και 4,5% για τα επόμενα χρόνια και οδηγούσε σε χρηματοδοτικό κενό 12,7 δις το 2015,

– να αποσπάσουμε για πρώτη φορά την ρητή δέσμευση ότι αυτό το χρέος θα αναδιαρθρωθεί, ενώ οι άλλοι έλεγαν ότι ήταν βιώσιμο,

– να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Αναπτυξιακό Πακέτο Γιούνκερ . Η συνολική χρηματοδότηση που αποφασίστηκε για την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την περίοδο 2014-2020 αγγίζει τα 35 δισ. ευρώ Σημαντική αλλαγή για την Ελλάδα είναι η απόφαση της αύξησης της προχρηματοδότησης κατά 7% ή ένα δισ. ευρώ για τα κεφάλαια της περιόδου 2014-2020, με κατανομή 500 εκατομμύρια το 2015 και 500 εκατομμύρια για το 2016

– να έχει το νέο ανεξάρτητο ταμείο αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου έδρα την Ελλάδα και να ασκείται η διοίκηση και η διαχείριση του από τις ελληνικές αρχές. Η κατεύθυνση των προσόδων από το νέο ταμείο δεν θα αφορά αποκλειστικά την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, αλλά επιτεύχθηκε μια βασική προγραμματική πρόταση για χρήση μέρους των εσόδων για χρηματοδότηση των δημοσίων επενδύσεων

– να υπάγεται η συμφωνία με τους δανειστές στο ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο, έτσι ώστε να κατοχυρώνονται όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα και προνόμια της Ελλάδας, ως ανεξάρτητου κράτους. Σε αντίθεση με το αγγλικό δίκαιο αποικιοκρατικής έμπνευσης το οποίο ρύθμιζε τη σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ και των συμμάχων της».

Επισημαίνουν επιπλέον ότι κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που:

– θεωρούσαν τα μνημόνια κτήμα τους και υποστήριζαν ότι αν δεν τα επέβαλαν οι δανειστές έπρεπε να τα επιβάλουμε μόνοι μας,

– δέσμευσαν τη χώρα, συνυπέγραψαν την ερήμωση της αγοράς και την καθίζηση της οικονομίας, οδήγησαν σε αδιέξοδο τη μεσαία τάξη και, παρ όλα αυτά, πολλαπλασίασαν το χρέος,

– μονιμοποίησαν το χαράτσι επί της ακίνητης περιουσίας με τη νομοθέτηση του ΕΝΦΙΑ,

– καθιέρωσαν εισιτήριο 5 ευρώ στα νοσοκομεία,

– δεσμεύονταν απέναντι στους δανειστές (email Χαρδούβελη) για δραστική μείωση του ΕΚΑΣ το 2015, την πλήρη κατάργησή του για ομάδες χαμηλοσυνταξιούχων, καθώς και για την άμεση εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη ΝΔ να απαντήσει, αν κερδίσει τις εκλογές:

– Θα ξανακλείσει αύριο την ΕΡΤ;

– Θα ξανααπολύσει τις καθαρίστριες και τους 2.500 εκπαιδευτικούς;

– Θα ξαναβάλει τα 5 ευρώ στα νοσοκομεία;

– Τις 100 δόσεις θα τις πάρει πίσω;

– Το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση;

– Θα επανέλθει στην άποψη που είχε τα προηγούμενα χρόνια, ότι το χρέος είναι βιώσιμο;

– Θα επαναλάβει ότι η μείωση μισθών μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική ανάπτυξη;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15