search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:01
MENU CLOSE

Άλλα δύο πλοία για τη μεταφορά προσφύγων αναζητεί το ΥΕΝ

07.09.2015 13:41
Άλλα δύο πλοία για τη μεταφορά προσφύγων αναζητεί το ΥΕΝ - Media

Δύο ακόμη πλοία για τη μαζική μεταφορά προσφύγων από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναζητά το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Δύο ακόμη πλοία για τη μαζική μεταφορά προσφύγων από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναζητά το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σε επιστολή του προς τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης ζητά να διατεθούν εντός εικοσιτεσσάρων ωρών «τουλάχιστον δύο (02) πλοίων μαζικής μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών και να μας γνωστοποιήσετε τα αποτελέσματά της, ώστε αμέσως να καταστεί δυνατή η υλοποίηση της προπεριγραφείσας μεταφοράς, όποτε η ακτοπλοϊκή σύνδεση δεν κρίνεται κατά περίπτωση επαρκής.

Ολόκληρη η επιστολή του Χ. Ζώη προς τον ΣΕΕΝ:                                                   

“Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θαλάσσια μεταφορά και φιλοξενία προσώπων”.

Έχει πλέον καταστεί σαφές ότι συντρέχει έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί στις θαλάσσιες πύλες εισόδου της χώρας, και ιδίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, λόγω της αιφνίδιας και μαζικής εισόδου μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών.

Ολοκληρώθηκαν ήδη οι κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε, πέραν του ήδη ισχύοντος Νόμου 4442 της 20 Αυγ./8 Σεπτ. 1929 (ΦΕΚ Α 339) “περί στρατιωτικών εισφορών και ναυλώσεων”, κατά παρέκκλιση διατάξεων, να είναι δυνατή ή μέσω απευθείας αναθέσεων μίσθωση  / ναύλωση πλωτών μέσων με σκοπό τη σίτιση, διαμονή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σε λιμένες της ηπειρωτικής επικράτειας.

Κατόπιν των ανωτέρω, θα ήθελα με την παρούσα να σας παρακαλέσω να ολοκληρώσετε εντός εικοσιτεσσάρων (24) ωρών με τα μέλη σας τη διαδικασία διαθεσιμότητας τουλάχιστον δύο (02) πλοίων μαζικής μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών και να μας γνωστοποιήσετε τα αποτελέσματά της, ώστε αμέσως να καταστεί δυνατή η υλοποίηση της προπεριγραφείσας μεταφοράς, όποτε η ακτοπλοϊκή σύνδεση δεν κρίνεται κατά περίπτωση επαρκής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:59