search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:24
MENU CLOSE

Αλεξιάδης: Με ραντεβού η προσέλευση στις εφορίες μέσα στο 2016

08.09.2015 13:18
Αλεξιάδης: Με ραντεβού η προσέλευση στις εφορίες μέσα στο 2016 - Media

Με ραντεβού θα υποδέχονται κοινό οι εφορίες σταδιακά μέσα στο 2016 για την εξοικονόμηση προσωπικού για τον έλεγχο, όπως επεσήμανε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

 

Με ραντεβού θα υποδέχονται κοινό οι εφορίες σταδιακά μέσα στο 2016 για την εξοικονόμηση προσωπικού για τον έλεγχο, όπως επεσήμανε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, σύμφωνα με το in.gr.

Ο Τ. Αλεξιάδης έδωσε διευκρινίσεις για την ενοποίηση του ΣΔΟΕ με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, έπειτα από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εφοριακών.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανακοίνωσε σττο προεδρείο της ΠΟΕ ΔΥΟ ότι δεν θα γίνει καμία μετακίνηση προσωπικού του ΣΔΟΕ κατά την προεκλογική περίοδο και ότι θα ζητηθεί παράταση για να συμπληρωθούν μόνο τα απογραφικά δελτία με την προτίμηση παραμονής ή όχι.

Αναφερόμενος στην έκδοση των υπουργικών αποφάσεων και διαπιστωτικών πράξεων για μεταφορά αρμοδιοτήτων και προσωπικού από το ΣΔΟΕ, ισχυρίστηκε πως είναι υπηρεσιακός υπουργός και οφείλει να εφαρμόσει τον νόμο.

Επιπλέον ανέφερε ότι προς το παρόν το ΣΔΟΕ θα λειτουργήσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αντικείμενο το οικονομικό έγκλημα, τα όπλα, τα ναρκωτικά, τους διαχειριστικούς ελέγχους, θέματα απάτης και τήρηση της κοινοτικής νομοθεσίας.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι το Σώμα  προβλέπεται να ενισχυθεί με προσωπικό και εργαλεία και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «έμπειρο προσωπικό θα φύγει από το ΣΔΟΕ και έμπειρο θα παραμείνει».

Ο Τ. Αλεξιάδης επεσήμανε πως οι υποθέσεις του ΣΔΟΕ θα καταγραφούν με ειδικό τρόπο και θα γίνει επιτροπή από τους εμπλεκόμενους, δηλαδή ΓΓΔΕ, ΣΔΟΕ, υπουργείο Οικονομικών, υπουργείο Διαφθοράς, για την επιλογή. Οι δε Οικονομικοί Εισαγγελείς θα αποφασίζουν από ποια υπηρεσία, το ΣΔΟΕ ή την ΓΓΔΕ, θα εκτελούνται οι εισαγγελικές παραγγελίες.

Τέλος, προανήγγειλε μετατάξεις προσωπικού με κριτήρια ΑΣΕΠ από το Δημόσιο, με υπαλλήλους αυξημένων προσόντων, καθώς και προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:24