search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:06
MENU CLOSE

Τα «όπλα» του Αλέξη Τσίπρα στο σημερινό debate

09.09.2015 04:55
Τα «όπλα» του Αλέξη Τσίπρα στο σημερινό debate - Media

Στη μεγαλύτερη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπει το επιτελείο της Κουμουνδούρου με το αποψινό debate των πολιτικών αρχηγών κομμάτων και γι’ αυτό βασική επιδίωξη του Αλέξη Τσίπρα είναι να αποφύγει το οποιοδήποτε λάθος.

 

Στη μεγαλύτερη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπει το επιτελείο της Κουμουνδούρου με το αποψινό debate των πολιτικών αρχηγών κομμάτων και γι’ αυτό βασική επιδίωξη του Αλέξη Τσίπρα είναι να αποφύγει το οποιοδήποτε λάθος.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το real.gr, η στρατηγική με την οποία προσέρχεται στη σημερινή τηλεμαχία όλων των αρχηγών έχει σαν στόχο να εμπεδώσει τα μηνύματα που εξέπεμπε ο ΣΥΡΙΖΑ όλες τις τελευταίες εβδομάδες και να εξουδετερώσει τις επιθέσεις τις οποίες υπολογίζουν ότι ο κ Τσίπρας θα δεχτεί από τις τοποθετήσεις των υπόλοιπων αρχηγών.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, η προετοιμασία του κ. Τσίπρα για την αποψινή τηλεμαχία έγινε με βασική εκτίμηση ότι όλοι οι αρχηγοί πλην του Πάνου Καμμένου θα επιδιώξουν να κερδίσουν πόντους με επιθέσεις και κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. 

Ως πρώτο στόχο στο πλαίσιο αυτό θέτει η Κουμουνδούρου να αποφευχθεί η εντύπωση ότι υπάρχει «μνημονιακή ταύτιση», ότι δηλαδή όλα τα κόμματα που διεκδικούν να κυβερνήσουν τη χώρα δεν έχουν μεταξύ τους διαφορές, καθώς το κυβερνητικό πρόγραμμα είναι δεδομένο από το μνημόνιο. 

Τις τελευταίες μέρες, ο κ. Τσίπρας αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στο μήνυμα, ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα κόμματα και ιδιαίτερα ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας και ότι η διαχείριση και υλοποίηση της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου θα έχει διαφορετικές επιπτώσεις για τους πολίτες και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού αν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα είναι στην κυβέρνηση η ΝΔ, την οποία θα επιχειρήσει να παρουσιάσει ως την πολιτική έκφραση της σκληρής, νεοφιλελεύθερης δεξιάς, η οποία δεν θα διαπραγματευτεί και δεν θα επιδιώξει βελτιώσεις προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων αν είναι στην κυβέρνηση. 

Ως θετικό μήνυμα στο προσκήνιο ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να προβάλλει το «παράλληλο πρόγραμμα», μέσω του οποίου υπόσχεται πολιτικές παρεμβάσεις, παράλληλα με την εφαρμογή των δεσμεύσεων της συμφωνίας, ώστε να υπάρχει ελάφρυνση για τις πλέον αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Θα εστιάσει δε στην αποδόμηση της ΝΔ σε δύο επίπεδα. 

Το πρώτο θα αφορά στην καταγγελία ότι η Ν.Δ. θα «ξηλώσει» τις επαναπροσλήψεις, τις εργασιακές σχέσεις και ότι θα ξεπουλήσει την ακίνητη περιουσία του δημοσίου.

Το δεύτερο επίπεδο είναι η αντιδιαστολή παλιού και νέου και κυρίως διεφθαρμένου και άφθαρτου και για μια ακόμα φορά ο Αλ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να ταυτίσει τη ΝΔ με τη διαπλοκή. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:06