search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:03
MENU CLOSE

Κουτσούμπας: Να μην εγκλωβιστεί ο λαός στην αντιπαράθεση “παλιού-νέου”

09.09.2015 07:42
Κουτσούμπας: Να μην εγκλωβιστεί ο λαός στην αντιπαράθεση "παλιού-νέου" - Media

Να μην εγκλωβιστεί στην αντιπαράθεση «παλιού» και «νέου» κάλεσε τον λαό ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που εκτίμησε ότι ο κίνδυνος του grexit, δεν έχει περάσει.

 

Να μην εγκλωβιστεί στην αντιπαράθεση «παλιού» και «νέου» κάλεσε τον λαό ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που εκτίμησε ότι ο κίνδυνος του grexit, δεν έχει περάσει.
Σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι η αστική τάξη είναι ενωμένη στον στόχο για μια ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πολιτικό βίο, προκειμένου να εφαρμόσει μέτρα που εξυπηρετούν την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και την ανταγωνιστικότητα τμημάτων του κεφαλαίου, ενώ ο λαός θα είναι το μόνιμο υποζύγιο.

Επεσήμανε μάλιστα ότι υπάρχει η αντικειμενική βάση από όσα κόμματα ψήφισαν τα μνημόνια για τη δημιουργία τόσο κυβέρνησης, όσο και «μεγάλου συνασπισμού» ή μικρότερων αντιστοίχων.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στο τρίτο μνημόνιο  τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή δεν οφείλεται οφείλεται σε ανικανότητα ή κακή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ,  αλλά στην πολιτική της, προσθέτοντας ότι η στρατηγική και οι παραδοχές του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούσαν μαθηματικά σε αυτό.

Εκτίμησε ότι με το grexit «δεν έχουμε τελειώσει», καθώς υπάρχουν και κυβερνήσεις και τμήματα του κεφαλαίου στην ΕΕ που έχουν ως προσανατολισμό τους τον πειραματισμό με χώρες που θα είναι εκτός Ευρωζώνης, αλλά εντός ΕΕ, με δικό τους ή με διπλό νόμισμα. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν και τμήματα του κεφαλαίου στην Ελλάδα που θεωρούν συμφέρον τους την έξοδο από το ευρώ.

Ερωτηθείς για την άρνηση του ΚΚΕ για συμμαχία με την «Λαϊκή Ενότητα», είπε ότι το κύριο ζήτημα είναι πως οι προτάσεις της ΛΑ.Ε είναι οι γνωστές προτάσεις εντός του καπιταλιστικού πλαισίου και της ΕΕ και οδηγούν σε αδιέξοδο.

Στην ερώτηση γιατί το ΚΚΕ θεωρεί το 3ο Μνημόνιο ως το χειρότερο, είπε ότι είναι έτσι όχι μόνο διότι περιέχει σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, αλλά κυρίως διότι προστίθεται στα δύο προηγούμενα και στους 500 περίπου εφαρμοστικούς νόμους τους που έμειναν ανέγγιχτοι.

Σχετικά με το τι σημαίνει μια πιθανή ανάδειξη του ΚΚΕ σε αξιωματική αντιπολίτευση, είπε ότι ο λαός θα έχει μια σταθερή δύναμη να ακουμπήσει, μια δύναμη που θα ασκήσει τον ρόλο της και στην Βουλή, και στους τόπους δουλειάς, ώστε να ανοίξει ένας διαφορετικός δρόμος για τα λαϊκά συμφέροντα.

  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:59