search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:22
MENU CLOSE

Στην κορυφή του Ολύμπου οι εναερίτες OTE – COSMOTE (Video)

09.09.2015 16:04
Στην κορυφή του Ολύμπου οι εναερίτες OTE - COSMOTE (Video) - Media

Στο βουνό του Ολύμπου πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τους εναερίτες και αναρριχητές ΟΤΕ & COSMOTE, για τη συνεχή ενίσχυση των δεξιοτήτων τους για το δύσκολο έργο που επιτελούν, που δεν είναι άλλο από τη διασφάλιση της δικής μας επικοινωνίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

 

Στο βουνό του Ολύμπου πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τους εναερίτες και αναρριχητές ΟΤΕ & COSMOTE, για τη συνεχή ενίσχυση των δεξιοτήτων τους για το δύσκολο έργο που επιτελούν, που δεν είναι άλλο από τη διασφάλιση της δικής μας επικοινωνίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Οι εναερίτες του Ομίλου ΟΤΕ βρέθηκαν στο Λιτόχωρο Πιερίας, που αποτέλεσε τη βάση τους πριν την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας. Εκεί συναντήθηκαν με τον επί σειρά ετών εξωτερικό συνεργάτη της εταιρείας, κ. Άρη Θεοδωρόπουλο, έναν από τους πρώτους και πιο αναγνωρισμένους επαγγελματίες εκπαιδευτές ορειβασίας & αναρρίχησης, με εκτεταμένη δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική περιοχή της Ελλάδας και αποτελεί σημαντικό πυλώνα του εκπαιδευτικού προγράμματος για τους τεχνικούς των εταιρειών ΟΤΕ-COSMOTE. Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να παρέχει όχι μόνο γνώσεις και δεξιότητες, αλλά και μια συνολική εμπειρία επίτευξης στόχων, ομαδικότητας και συναδελφικότητας.

Η ημέρα  ξεκίνησε με σεμινάριο σε θέματα υγείας και ασφάλειας, ενώ δόθηκαν χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων και τη διέλευση από δύσβατες περιοχές, τόσο για την αποφυγή ατυχημάτων, όσο και για την αντιμετώπισή τους. Το πρώτο σκέλος της ανάβασης περιελάμβανε πεζοπορία έως τα 2.700μ περίπου, όπου έγινε διανυκτέρευση στο καταφύγιο «Χρήστος Κάκαλος». Την επόμενη ημέρα ξεκίνησε το δεύτερο σκέλος, με την αναρρίχηση στην κορυφή του Ολύμπου, στα 2.917μ και την κατάβαση για την επιστροφή. Το τρίτο και τελευταίο σκέλος πραγματοποιήθηκε στον Πλαταμώνα, όπου οι εναερίτες τεχνικοί του ΟΤΕ και της COSMOTE εκπαιδεύτηκαν σε περιστατικά διάσωσης σε περίπτωση ατυχήματος.

Οι δυσκολίες πρόσβασης μέσα από λίμνες, ποτάμια και δάση και οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες στα ορεινά, όπου βρίσκονται πολλοί σταθμοί βάσης σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και επιβάλλουν τακτικές εκπαιδεύσεις σε δύσβατες περιοχές.  Περιγράφοντας την εμπειρία συμμετοχής του, ο εναερίτης ΟΤΕ-COSMOTE Σήφης Παπακώστας είπε: «ήταν μια μοναδική εμπειρία μεταξύ συναδέλφων. Το σημαντικότερο, όμως,  στοιχείο είναι πως βάζει τον εαυτό σου να καταλάβει ποια είναι τα όριά σου». Πως νοιώθουν άραγε όσοι κάνουν μια τέτοια δουλειά, τόσο διαφορετική από τις δικές μας και σίγουρα πιο απαιτητική σε σωματικό σθένος και αντοχές; Η απάντηση του Σήφη αφοπλιστική, δείχνοντας το πάθος που διαθέτουν οι εναερίτες για το ιδιαίτερο επάγγελμά τους: «Η πιο δύσκολη ειδικότητα στον ΟΤΕ είναι η δουλειά γραφείου». Οι εναερίτες αποτελούν μια ειδική κατηγορία τηλεπικοινωνιακών τεχνικών, οι οποίοι συχνά κάτω από δύσκολες συνθήκες, πραγματοποιούν αναρριχήσεις σε πυλώνες και σταθμούς βάσης προκειμένου να εκτελέσουν τεχνικές εργασίες και να αποκαταστήσουν βλάβες. Τα πρώτα χρόνια ανάπτυξης της τηλεφωνίας, χάρη στη δική τους συμβολή, το εναέριο δίκτυο αναπτύχθηκε σε ολόκληρη τη χώρα, ακόμα και στα πιο δύσβατα σημεία. Σήμερα ο Όμιλος ΟΤΕ απασχολεί περίπου 50 εναερίτες σε όλη την Ελλάδα.

Οι τεχνικοί του ΟΤΕ και της COSMOTE φροντίζουν καθημερινά για την απρόσκοπτη επικοινωνία, ακόμα και με τις πιο δύσκολες συνθήκες. Διαθέτουν την απαραίτητη κατάρτιση, την εκπαίδευση, τον κατάλληλο εξοπλισμό και την κατάλληλη εμπειρία για να διορθώσουν κάθε βλάβη, όσο δύσκολη κι αν είναι, όσο μακριά κι αν βρίσκεται, ανεξάρτητα από την ημέρα και την ώρα που εκδηλώθηκε.

Πάρτε μια γεύση από την ειδική εκπαίδευση των εναεριτών του ΟΤΕ και της COSMOTE στον Όλυμπο στο βίντεο:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:21